-
Αρχική > Αθλητικά > Συνέντευξη Με Τον Καστοριανό αθλητή Θανάση Παγουνάδη

Συνέντευξη Με Τον Καστοριανό αθλητή Θανάση Παγουνάδη

Στην προσπάθεια μας για την προαγωγή του υγιούς αθλητισμού, η ομάδα μας

Distance Running Center Athens έρχεται σε επαφή με αγαγνωρισμένους και καταξιωμένους αθλητές, προπονητές και διοργανωτές ώστε μέσα από την εμπειρία τους να μας βοηθήσουν να εξελισσόμαστε και να βελτιώνομαστε συνεχώς. Στο εγχείρημά μας αυτό, ο πρώτος αθλητής που απαντά στις ερωτήσεις μας είναι ο “βουνίσιος” Θανάσης Παγουνάδης.

1. ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ;
Ξεκίνησα το τρέξιμο σε ηλικία 13 ετών πηγαίνοντας στο αθλητικό γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Τρέχοντας λίγο απ όλα, με ιδιαίτερη αγάπη στις αποστάσεις. Παρ όλο που ασχολήθηκα τα πρώτα χρόνια με τις ταχύτητες!

2. ΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ;
Ο αθλητισμός για εμένα σημαίνει υγεία. Εξάσκηση σώματος και πνεύματος. Μου αρέσει να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ένταση. να ακούω την ανάσα μου, τους παλμούς μου και να διατηρώ το κορμί μου σε μία Α’ κατάσταση. Δεν παύει όμως να υπάρχει μέσα μου το μικρόβιο του πρωταθλητισμού το οποίο με κάνει να απολαμβάνω την προσπάθεια να γίνομαι καλύτερος του εαυτού μου.

3. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ;
Το ορεινό τρέξιμο για εμένα είναι ένα άθλημα που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία μου. Μου αρέσει πολύ η ελευθερία της φύσης, οι ομορφιές που αντικρίζεις γύρω σου διανύοντας οποιαδήποτε απόσταση μίας διαδρομής και για να ανταπεξέλθεις σε έναν απαιτητικό αγώνα χρειάζεται σωστή τακτική κατανομής δυνάμεων καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Όπως γνωρίζουμε οι διαδρομές σε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος διαφέρουν μεταξύ τους και αυτό σε καθιστά περισσότερο υπεύθυνο. Οι εναλλαγές μεταξύ υψομετρικής διαφοράς, το τερέν και αστάθμητοι εξωτερικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο.

4. ΤΙ ΣΕ ΩΘΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;
Το πάθος μου για το τρέξιμο είναι το κίνητρο για να θέλω να κάνω προπόνηση κάθε μέρα!

5. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ;
Για εμένα το καλύτερο κομμάτι σε έναν αγώνα είναι να τρέχω στην κορυφογραμμή. Εκεί απολαμβάνω τον κόπο που έκανα για να φτάσω εκεί ψηλά και αποζημιώνομαι με την θέα!

6. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΙΚΗ;
Σίγουρα να πάρω τηλέφωνο τους δικούς μου ανθρώπους αν δεν βρίσκονται στον τερματισμό να τους ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

7. ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ 100%;
Όταν ένας αθλητής δίνει το 100% του εαυτού του δεν παύει πάρα να νιώθει απόλυτη ικανοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να κατανείμεις τις δυνάμεις σου έτσι ώστε στο τέλος να πεις πως έδωσες το 100% της προσπάθειας σου.

8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ-ΕΙΔΩΛΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;
Θαυμάζω όλων των αθλητών τις προσπάθειες γιατί κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από κάθε αθλητή. Νομίζω για τον καθένα από εμάς είδωλο είναι πρώτα ο εαυτός μας. Γι αυτόν έχουμε να λέμε πρώτα απ όλους και γνωρίζοντας τον καλύτερα από κάθε άλλον.

9. ΠΟΙΟΙ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ;
Για πολλούς από εμάς η χρόνια φέτος είναι χαμένη καθώς οι περισσότεροι αγώνες έχουν αναβληθεί. Μακροπρόθεσμα θα ήθελα να κάνω την καλύτερη επίδοση από Έλληνα στον Olympus marathon και να κάνω κάποιες καλές εμφανίσεις σε αγώνες στο εξωτερικό.

10. ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ;
Όπως προανέφερα το τρέξιμο για εμένα είναι υγεία. Είναι ένα πολύ οικονομικό άθλημα το οποίο χρειάζεται ένα ζευγάρι παπούτσια και μία εμφάνιση. Μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει την ενασχόληση του με το άθλημα συμβουλευόμενος έναν έμπειρο προπονητή χτίζοντας σωστά τις βάσεις γιατί, μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι ολόκληρη επιστήμη το τρέξιμο.

http://www.drcathens.gr/new

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks