-
Αρχική > Απόψεις > Δήμος Καστοριάς: Aέρας ανανέωσης και ανάπτυξης  (Δώρα Κωτσοπούλου )

Δήμος Καστοριάς: Aέρας ανανέωσης και ανάπτυξης  (Δώρα Κωτσοπούλου )

Με ιδιαίτερη χαρά και επιπλέον αισιοδοξία βλέπουμε το Δήμο Καστοριάς να αποπνέει έναν αέρα ανανέωσης και ανάπτυξης για τον τόπο μας, ειδικά σε αυτή την δύσκολη εποχή, μετά τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού που τόσο έπληξε τον τόπο μας.

 

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δημάρχου Καστοριάς, κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, δημιουργείται μια δυναμική που τόσο σε ουσία όσο και σε συμβολισμό προσδίδει  την ελπίδα για την Καστοριά μας.

Από πολύ νωρίς, ο Δήμαρχος Καστοριάς κάλεσε σε σύσκεψη τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου και καταλυμάτων για να διαγνώσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προσπαθήσουν να επιλέξουν μια δέσμη μέτρων για τη τόνωση της τοπικής μας  οικονομίας.

Στον απόηχο αυτής της σύσκεψης διαφαίνεται ήδη η δυνατότητα, η οποία εξετάζεται από τον Δήμαρχο, να μην πληρωθούν τα δημοτικά τέλη όλων τον επιχειρήσεων του Δήμου Καστοριάς για τους δύο μήνες που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, λόγω της επιβολής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις καφέ-εστίασης θα γίνει απαλλαγή των δημοτικών τελών για τα τραπεζοκαθίσματα, για όλο το καλοκαίρι.

Ένα ακόμη στοιχειό που θα προσδώσει αέρα ανανέωσης στην πόλη μας  και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους καστοριανούς πολίτες είναι  και η νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στη Βόρεια Παραλία. Ένα σχέδιο και μια απαίτηση που υπήρχε εδώ και καιρό έγινε επιτέλους πράξη, κατόπιν συνεννοήσεως με τους παραγωγούς, της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Όλγας Θεοχάρη, , απελευθερώθηκαν κεντρικοί δρόμοι, όπου για πολλά χρόνια δημιουργούνταν αφάνταστη ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους τουρίστες της πόλης μας.

Ένα ακόμη πολιτιστικό στοιχείο  το οποίο και θα προσδώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας είναι η ανάδειξη της  γυρολιμνιάς η οποία και ευπρεπίστηκε σε όλη τη διαδρομή της από τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς κι αυτό που  ομολογουμένως που εντυπωσιάζει κυρίως είναι τα “Μαγαζιά” που είχαν χαθεί από το την φθορά και το πέρασμα του χρόνου  ήρθαν επιτέλους στο φως  αναδεικνύοντας έτσι την ευμάρεια της παλιάς Καστοριάς.

 

Πέρα  όμως από τα παραπάνω  ο Δήμος Καστοριάς  προχώρησε και στον ευπρεπισμό των  βυζαντινών  τειχών  της πόλης, από τα πολλά χόρτα και τα ξερά κλαδιά και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σκέψεις του κ  Γιάννη Κορεντσίδη να τοποθετηθεί και ειδικός φωτισμός για να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο.

Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός και να δοθούνε λύσεις και προοπτική και σε άλλα ζητήματα των πολιτών και επιχειρηματιών της πόλης μας και επιτέλους  θέλουμε την Καστοριά που μας αξίζει. Την Καστοριά των Βυζαντινών εκκλησιών, την Καστοριά των όμορφων αρχοντικών , την Καστοριά της γουνοποιίας, των δώρων της καστοριανής γης, των φασολιών των μήλων και των αμέτρητων ομορφιών.

Με μπροστάρη την δημοτική αρχή να  αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δική μας αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας, το δικό μας πλωτό νησί, το δικό μας κομμάτι του εαυτού μας

Η βυζαντινή αρχόντισσα ξετρελαίνει ντόπιους και επισκέπτες με την πλούσια μοναδική και γραφική ομορφιά της. Καιρός λοιπόν να αξιοποιηθεί όπως πρέπει  .

 

Top