-
Αρχική > Απόψεις > Οι πλούσιοι και οι φτωχοί πολιτικοί της περιοχής μας (Δώρα Κωτσοπούλου )

Οι πλούσιοι και οι φτωχοί πολιτικοί της περιοχής μας (Δώρα Κωτσοπούλου )

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, η περιουσιακή κατάσταση του έτους 2019 (χρήση 2018)

των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων. Ανάμεσα λοιπόν στους πολιτικούς της χώρας, δημοσιεύθηκαν και οι καταστάσεις με την περιουσία, των ιδίων και των συζύγων τους, των δικών μας τοπικών αρχόντων, της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής .

Ανάμεσα λοιπόν στους βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες μας υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο πλούσιοι, με περισσότερα και λιγότερα ακίνητα, χρηματικά διαθέσιμα, δάνεια, χαρτοφυλάκια και αυτοκίνητα.

Στην ομάδα των πλέον ευκατάστατων πολιτικών ανήκουν οι δήμαρχοι Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, αφού οι κ.κ. Κεπακτσόγλου και Γκοσλιόπουλος διαθέτουν ένα ιδιαίτερα εύρωστο χαρτοφυλάκιο με χρηματικά διαθέσιμα, ετήσια εισοδήματα, διαμερίσματα και στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι νυν και πρώην περιφερειάρχες κ.κ. Κασαπίδης και Καρυπίδης , μαζί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζηκαλάγια ανήκουν στην μεσαία κατηγορία όπου μαζί μ ένα ικανοποιητικό εισόδημα και απόθεμα υπάρχουν και δανειακές υποχρεώσεις.

Οι λιγότερο εύποροι, σε σχέση με τους υπόλοιπους, φαίνεται να είναι η πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Αντωνίου , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τελιγιορίδου και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντζίδης που είτε υπολείπονται σε αποταμιεύσεις, είτε μειώνονται από δανειακές υποχρεώσεις.

Αφενός λοιπόν οι άρχοντες μας τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά, αφετέρου θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να δούμε την πορεία των οικονομικών του κάθε πολιτικού κατά την διάρκεια της θητείας του/της.

Επίσης, καλό θα ήταν με τις πράξεις τους να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση όλων των πολιτών και δημοτών μας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks