-
Αρχική > Απόψεις > Ανεύθυνοι, επαναστάτες, μιμητές ή κοινωνικοί ακτιβιστές (Δώρα Κωτσοπουλου )

Ανεύθυνοι, επαναστάτες, μιμητές ή κοινωνικοί ακτιβιστές (Δώρα Κωτσοπουλου )

Συγκέντρωση δεκάδων νεαρών στα σκαλοπάτια στον “Σταυρό”, επέμβαση της αστυνομίας, ένταση και μια μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Καστοριάς εχθές το βράδυ.

Και ξαφνικά, εκεί που κυριαρχούσε η αγωνία για την επόμενη μέρα και ο προβληματισμός για τα θέματα που έχουμε, ατομικά και συλλογικά να αντιμετωπίσουμε, όλος ο κόσμος ασχολείται με την “αυθόρμητη” συγκέντρωση των νεαρών στον σκαλοδρομο του Σταυρού.

Από την μια πλευρά οι υπέρμαχοι της κίνησης των παιδιών που τους δικαιολογούν, αφενός λόγω του νεαρού της ηλικίας και αφετέρου λόγω του κακού παραδείγματος που έδωσαν κυβέρνηση και δήμαρχος Αθηναίων με τις φιέστες που οργάνωσαν.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι κατήγοροι των παιδιών που τους προσάπτουν επικίνδυνη ανευθυνότητα, και εκφράζουν την ανησυχία τους για κακό προηγούμενο που μπορεί να μας φέρει στην προηγούμενη δύσκολη θέση, τόσο σε όρους υγιεινής όσο και δυσφήμισης της πόλης μας.

Άσχετα εάν κάποιος θεωρεί τα παιδιά ανεύθυνους και μιμητές κακών παραδειγμάτων, ή τους θεωρεί επαναστάτες και φορείς ενός νέου κοινωνικού ακτιβισμού (κίνημα της πλατείας), αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία και ο κοινός αγώνας όλων μας για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βυθιζόμαστε.

Με σεβασμό λοιπόν στην ελευθερία έκφρασης αλλά ταυτόχρονα και με συνειδητοποίηση στην θέσπιση ορίων και την ύπαρξη κινδύνων, ας ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο όλοι μαζί μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό της οικογένειας μας, για το καλό της Καστοριάς μας!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks