-
Αρχική > Απόψεις > Καταρρέει ο πολιτισμός στην Καστοριά (Δώρα Κωτσοπούλου ) φωτογραφίες

Καταρρέει ο πολιτισμός στην Καστοριά (Δώρα Κωτσοπούλου ) φωτογραφίες

Το ίδιο έργο θεατές σε αυτή την κακόμοιρη πόλη που δεν μπορεί ούτε την πολιτισμική της ταυτότητα να διατηρήσει. Δυστυχώς, άλλη μια περίπτωση κατάρρευσης παλιού σπιτιού,

όπως πάμπολλες φορές τα τελευταία χρόνια και με όλες τις δημοτικές αρχές που υπήρξαν, έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της Καστοριάς, και μάλιστα στην μια από τις δύο παραδοσιακές συνοικίες της. Κάθε φορά που ένα αρχοντικό καταρρέει, χαρακτηρισμένο ή όχι, δημόσιας ή ιδιωτικής ιδιοκτησίας, φεύγει και ένα κομμάτι της ζωής και της ταυτότητας μας.

Κι όμως, ενώ όλοι οι αρμόδιοι συμφωνούν στις διαπιστώσεις και στις προτάσεις, οι ανάλογες δράσεις και ενέργειες λείπουν. Και ακόμα χειρότερα, συχνά βλέπουμε πολιτικούς που κατείχαν και κατέχουν αξιώματα να προβαίνουν σε βαρυσήμαντες δηλώσεις ή και να κουνάνε το χέρι σε όλους, χωρίς όμως αυτοί να έχουν πράξει τίποτα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον οι αρμόδιοι να φροντίσουν άμεσα για τον καθορισμό της περιοχής, που εκτός από κουφάρι πολιτισμού και ιστορίας, αποτελεί πλέον μπαζότοπο και εστία μόλυνσης.

Πιο πολύ φυσικά ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που αναφερόμαστε στην “κατάρευση” ενός πολιτιστικού κυττάρου της πόλης μας.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks