-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δήμος Καστοριάς : Επανεκκίνηση στον τουρισμό με νέες δράσεις προβολής (ρεπορτάζ)

Δήμος Καστοριάς : Επανεκκίνηση στον τουρισμό με νέες δράσεις προβολής (ρεπορτάζ)

Πιο δυνατοί, με νέες ιδέες, διάθεση και έμπνευση για επανεκκίνηση, οι επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού της Καστοριάς

, έχοντας ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας που έπληξε την πόλη τους, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για να κάνουν τον τόπο τους ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό, σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Μουρατίδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Καστοριάς.

Η Καστοριά είναι προορισμός κατεξοχήν αγαπητός τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες και αποτελεί συνήθως «πέρασμα» για τους τουρίστες που έρχονται οδικώς στην Ελλάδα, με επιπλέον πλεονέκτημα τη «γειτνίαση» με τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμπάκα, όπως αναφέρει ο κ. Μουρατίδης. «Έχοντας ξεπεράσει τον σκόπελο της πανδημίας και μετρώντας ήδη ένα μήνα και περισσότερο χωρίς κρούσματα, επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα και προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα, προβάλλοντας τα “δυνατά χαρτιά” της πόλης μας: το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη βυζαντινή κουλτούρα, την ομορφιά της λίμνης, τη γαστρονομία και την αρχιτεκτονική, όπως και τα τοπικά φεστιβάλ, τα Ραγκουτσάρια και άλλες γιορτές», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου.

Ήδη, με τη λήξη του lockdown, ο δήμος Καστοριάς «έτρεξε» δύο βίντεο για την προβολή του τόπου. Στο ένα μιλούν γνωστά πρόσωπα της πόλης που έχουν ξεχωρίσει ως αθλητές, καλλιτέχνες κ.ά. και περιγράφουν τις ομορφιές της γενέτειράς τους μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα.

«Ναυαρχίδα» της νέας καμπάνιας θα είναι ο εναλλακτικός τουρισμός και στόχος η αύξηση του μ.ο. διαμονής στα καταλύματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μουρατίδης, πάντα υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΟΤ και του υπουργείου τουρισμού, η Καστοριά μπαίνει σε νέα εποχή με στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής και αγορές στόχους τα Βαλκάνια, το Ισραήλ, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Νικόλ Καζαντζίδου

ΑΠΕ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks