-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δήμος Νεστορίου : Σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου ( φωτογραφίες )

Δήμος Νεστορίου : Σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου ( φωτογραφίες )

Σε μια σειρά σημαντικών  αποφάσεων που σκοπό έχουν να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις από τις οικονομικές πληγές του κοροναιου και οχι μόνο

προχώρησε ο δήμος Νεστορίου  πραγματοποιώντας  την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊου, που έλαβε χώρα την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.

Στη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κ.α.), συζητήθηκαν 16 θέματα και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου 2020. Στη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κ.α.), συζητήθηκαν 16 θέματα και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε :

  1. Για τις επιχειρήσεις εντός χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Νεστορίου, στις οποίες ισχύουν οι περιορισμοί λόγω μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊου, απαλλαγή κατά 50% από τα αναλογούντα τέλη παγίων ύδρευσης για όλο το 2020, κατά 50% από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και κατά 5% επί των ακαθάριστων εσόδων για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί (15.03.2020 – 25.05.2020).
  2. Ενόψει της διαμόρφωσης νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, την κατάθεση πρότασης – γνωμοδότησης προς το Υπουργείο Οικονομικών για μείωση κατά 15% σε όλες τις ζώνες χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Νεστορίου. Η πρόταση για τη μείωση αυτή εδράζεται στις ισχύουσες υψηλές τιμές που επιβαρύνουν υπέρογκα τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οικισμούς του Δήμου σε συναλλαγές (μεταβιβάσεις, πωλήσεις κ.α.) και φόρους (ΕΝΦΙΑ), και έχουν ως αποτέλεσμα την απουσία οικοδομικής δραστηριότητας και το πάγωμα δοσοληψιών εκτάσεων και ακινήτων στην περιοχή.
  3. Τον προσδιορισμό των συστάδων δημοτικού δάσους Νεστορίου που θα υλοτομηθούν για την κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης των κατοίκων της Τ.Κ. Νεστορίου (Νεστόριο, Αγία Άννα) και της Τ.Κ. Πτελέας (Πτελέα, Κρανοχώρι), καθώς και των αναγκών θέρμανσης δημοτικών κτιρίων σε ολόκληρο τον Δήμο (δημοτικά καταστήματα, σχολικές μονάδες κ.α.) για τη χειμερινή περίοδο 2020 – 2021.
  4. Την ενοικίαση οικοπέδου και κτίσματος (bar) εντός αυτού, στον χώρο του River Party από τον Αθλητικό Σύλλογο Νεστορίου «ΝΕΣΤΩΡ» για τη χρήση του ως αναψυκτηρίου από 01.06.2020 έως 30.09.2020, με εξαίρεση τη χρονική περίοδο που διενεργείται η εκδήλωση του River Party, οπότε η χρήση θα επανέλθει στον εκμισθωτή (Δήμος Νεστορίου). Συνεπώς, από αρχές Ιουνίου και καθ’ όλο το καλοκαίρι, στο χώρο του River Party θα λειτουργεί αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.
  5. Την αποδοχή ένταξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» προϋπολογισμού 14.880 ευρώ. Το έργο που αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Νεστορίου πρόκειται να δημοπρατηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση Ψηφίσματος σχετικό με την 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με το οποίο καταδικάζει τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τις δυνάμεις των Νεότουρκων και των Κεμαλικών την περίοδο 1916 -1923 και ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την παγκόσμια κοινότητα.

 

Γραφείο Τύπου

Top
Enable Notifications OK No thanks