-
Αρχική > kastoria365 > 10 Σημαντικά λάθη που κάνεις στην περίοδο και κανένας ΔΕΝ στο είπε μέχρι σήμερα

10 Σημαντικά λάθη που κάνεις στην περίοδο και κανένας ΔΕΝ στο είπε μέχρι σήμερα

Είτε πριν την περίοδο είτε κατά τη διάρκειά της, παρατηρούνται αλλαγές στις περισσότερες γυναίκες, κυρίως στην ψυχολογία τους, στη βουλιμία τους, ακόμα και στη συμπεριφορά τους. Η πλειοψηφία, όμως, αυτών δεν είναι σωστά ενημερωμένες κι έτσι πέφτουν σε παγίδες που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. Σίγουρα τα λάθη που κάνεις στην περίοδο δεν είναι λίγα, είτε εξαιτίας της κακής πληροφόρησης, είτε επειδή δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.

10 Σημαντικά λάθη που κάνουμε με την Περίοδο, που κανείς ΔΕΝ μας Είπε! Εσείς τα γνωρίζετε;

Και πώς να τα διορθώσεις…

1. Δεν σημειώνεις ΠΟΤΕ τις ημέρες του κύκλου σου

Δεν χρειάζεται να θέλεις να μείνεις έγκυος για να σημειώνεις ακριβώς τις μέρες τις περιόδου σου. Όταν σημειώνεις τα στοιχεία της περιόδου σου όπως: μέρα έναρξης- λήξης, ροή του αίματος και τις κράμπες που βιώνεις βοηθάς και εσένα και τον γυναικολόγο σου γιατί έτσι εντοπίζετε καλύτερα τις όποιες ανωμαλίες στην περίοδό σου.

2. Δεν πλένεις συχνά τα χέρια σου

Μπορεί να σου φαίνεται χαζό που το αναφέρουμε ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι ότι αν χρησιμοποιείς ταμπόν πρέπει να πλένεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ τα χέρια σου (ειδικότερα πριν το χρησιμοποιήσεις) καθώς έρχονται σε επαφή πιο συχνά με τον κόλπο σου για να αποφύγεις να κολλήσεις μικρόβια.

3. Δεν τσεκάρεις σχεδόν ποτέ το χρώμα που έχει το αίμα της περιόδου

Πριν πεις “ίου” και αηδιάσεις μάθε ότι το χρώμα και η υφή του αίματος που αποβάλλεις κ΄΄αθε μήνα λένε πολλά για την υγεία σου. Αν π.χ το αίμα σου τις πρώτες μέρες είναι σκούρο κόκκινο, πιθανώς είναι “παλιό αίμα” που είχε μείνει από την προηγούμενη περίοδο, αν όμως εντοπίσεις κάποιο άλλο χρώμα- που δεν έχεις ξαναδεί θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γυναικολόγο σου.

4. Παίρνεις χάπια για την περίοδο αφού έχουν ξεκινήσει οι πόνοι

Σε περίπτωση που παίρνεις κάποια χάπια για να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου καλό θα ήταν, σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, να ξεκινάς την αγωγή λίγες ημέρες πριν σου έρθει η περίοδος καθώς έτσι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να βρείτε μαζί το πότε (και αν) θα πρέπει να πίνεις χάπια.

5. Χρησιμοποιείς προϊόντα περιόδου με άρωμα

Όσο εσύ πονάς και διπλώνεσαι στο κρεβάτι αγκαλιά με το μαξιλάρι ο κόλπος σου προσπαθεί να καθαρίσει αποβάλλοντας το περιττό αίμα για αυτό και έχει άσχημη μυρωδιά. Μην σε πιάνει πανικός και αρχίζεις να χρησιμοποιείς αρωματισμένα προϊόντα (ταμπόν, σερβιέτες) καθώς έτσι χειροτερεύεις την κατάσταση εξαιτίας των χημικών που περιέχουν.

6. Δεν καταναλώνεις αρκετό σίδηρο

Οκ, δεν γνωρίζω τι θέλουν να φάνε οι περισσότερες γυναίκες όταν έχουν περίοδο εγώ πάντως ζητάω μόνο junk food. Για κάποιο λόγο η ιδέα ενός λαχταριστού χάμπουργκερ μοιάζει η ιδανική λύση. Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνες τις μέρες έχουμε χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Για να αποφύγεις το γουρούνιασμα προσπάθησε να τρως φαγητά πλούσια σε σίδηρο (σπανάκι, μπρόκολο, φακές) ή συμβουλεύσου το γιατρό σου για να πάρεις συμπληρώματα διατροφής.

7. Δεν πας συχνά πας σε Γυναικολόγο

Στη γυναικολόγο δεν πάμε μόνο για το τεστ Παπ ή για να δούμε αν μείναμε έγκυος. Είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι τη γυναικολόγο σου, ακόμα κι όταν παρατηρείς κάποιες ανωμαλίες στον κύκλο σου ή κάτι το ασυνήθιστο. Επικοινώνησε μαζί της και λύσε κάθε απορία σου, γιατί είναι σημαντικό για την υγεία σου.

8. Τρως επεξεργασμένη ζάχαρη

Όταν έχεις προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) ζητάς συνέχεια ζάχαρη. Για αυτό και καταλήγεις στον καναπέ αγκαλιά με σοκολάτες, μπισκότα και κρουασάν. Οι γιατροί όμως μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη γιατί αποσυντονίζουμε τον οργανισμό μας. Φτιάξε καλύτερα ένα κέηκ με καστανή ζάχαρη ή φάε φρούτα και γιαούρτι, έτσι θα έχεις πιο σωστά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου.

9. Δεν ξεκουράζεσαι αρκετά

Όση δουλειά και να έχεις, όσα μαθήματα και να πρέπει να παρακολουθήσεις στη σχολή θα πρέπει να ξεκουράζεσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τις πρώτες μέρες τις περιόδου σου. Και όταν λέμε ξεκούραση, δεν εννοούμε να λιώσεις στον καναπέ με σειρές, αλλά να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο χωρίς ήχους που θα σε ταράζουν. Αν δεν το κάνεις αυτό θα περάσεις απλά άλλη μια δύσκολη περίοδο, με νεύρα, λιγούρες και άγχος.

10. Έχεις πολύ άγχος

Ένας ασταθής κύκλος μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως το στρες, η απότομη αλλαγή βάρους, κάποια πρόσφατη ασθένεια, διαταραχή των ορμονών ή και χρήση διαφόρων φαρμάκων. Σίγουρα έχεις ακούσει ότι όταν αγχώνεσαι δεν έρχεται η περίοδος. Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Το άγχος επηρεάζει τον κύκλο της περιόδου σου και απορυθμίζει τις ορμόνες σου. Γι’ αυτό και τον μήνα που είσαι περισσότερο αγχωμένη, θα αδιαθετήσεις πιο αργά.

.

Top
Enable Notifications OK No thanks