-
Αρχική > Απόψεις > Από τα συγχαρητήρια ως τις συλλήψεις, μια συνάθροιση δρόμος! (Δώρα Κωτσοπούλου )

Από τα συγχαρητήρια ως τις συλλήψεις, μια συνάθροιση δρόμος! (Δώρα Κωτσοπούλου )

Αλγεινή εντύπωση και έντονη κριτική έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Καστοριάς η εικόνα και οι ειδήσεις για μπλόκα και συλλήψεις συμπολιτών μας,

λόγω της συνάθροισης τους σε υπαίθριους χώρους της πόλης μας. Η αρχή των εξελίξεων ήταν το περιβόητο «άτυπο πάρτι» στα σκαλοπάτια του Σταυρού της πόλης μας, η Καστοριανή εκδοχή και συμμετοχή της νεολαίας μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στο πανελλαδικό φαινόμενο ή στάση ακτιβισμού που ονομάστηκε το «κίνημα της πλατείας».

Οι απόψεις φυσικά ποίκιλαν και εξέφραζαν είτε την απόρριψη της ιδέας στην βάση της προστασίας από μια νέα πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη μας, είτε την αποδοχή στην λογική της επανεκκίνησης της επόμενης ημέρας και της επιστροφής στην κανονικότητα, όπως άλλωστε είχαν πράξει ελάχιστες μέρες νωρίτερα οι επικεφαλής της κεντρικής κυβέρνησης στον Δήμο των Αθηναίων.

Χωρίς να παραγνωρίζεται καμία οπτική γωνία και χωρίς να αποπειράται να κριθεί ως ορθή ή/και λανθασμένη κάποια γνώμη, αυτό που πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί είναι η διαφύλαξη από όλες τις πλευρές της κοινωνικής συνοχής και του ενιαίου μετώπου στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και έχουμε ακόμα να περάσουμε

. Σε αυτή την λογική λοιπόν θεωρούμε πως είναι ακραία συμπεριφορά η επίδειξη της μέγιστης της αυστηρότητας από τις αρμόδιες αρχές, και δη της αστυνομίας, με την δημιουργία μπλόκων με σκοπό τον έλεγχο των πολιτών, την απαγόρευση όλων των συναντήσεων και την επιβολή τσουχτερών προστίμων σε απλούς πολίτες, που σίγουρα θα έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν έτσι και αλλιώς στην δοκιμαζόμενη Καστοριά μας.

Ας δείξουμε λοιπόν όλοι μας την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και μαζί με τον ανάλογο αλληλοσεβασμό, ας κοιτάξουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks