-
Αρχική > Τοπικά νέα > Το πακέτο της Ευρώπης και το φράγμα Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Το πακέτο της Ευρώπης και το φράγμα Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την επί πλέον χρηματοδότηση είναι το ευχάριστο γεγονός της εβδομάδας. Η ιδέα είναι τέλεια .

Πρέπει να βοηθηθούν οι οικονομίες της Ευρώπης μετά την περιπέτεια της καραντίνας να ανακάμψουν. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν πολλά χρήματα.

Νομίζω ότι είναι η ευκαιρία να λυθεί ένα χρόνιο δικό μας πρόβλημα. Αυτό του φράγματος Νεστορίου. Να χρηματοδοτηθεί από το πακέτο η κατασκευή του και το αρδευτικό. Να γίνει όλη η περιοχή ένας απέραντος κήπος. Φυτώρια, νέες καλλιέργειες να προστεθούν στα φασόλια. Να αξιοποιηθούν χέρσα χωράφια, να γίνουν αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων, να μπουν νέοι παραγωγοί ,εταιρίες σε δυναμικούς κλάδους στην γεωργία-κτηνοτροφία. Να έλθει φρέσκο χρήμα να ζωντανέψει η φθίνουσα περιοχή.

Προσωπικά δεν έχω κανένα όφελος. Όμως αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο για τον σχεδιασμό! Το ότι μια περιοχή θα αποκτήσει ενδιαφέρον και θα «γεννήσει»  πλούτο είναι προς το συμφέρον όλων.Τα χρήματα δεν σταματούν σε μια περιοχή. Όταν υπάρχουν έχουν την τάση να.. κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς.

Επειδή τόσα χρόνια έχουν βαλτώσει πολλά έργα τώρα κύριοι δεν δικαιούστε να επαναλάβετε τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Απευθύνομαι προσωπικά στους επικεφαλής του νομού και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη. Μην σκέφτεστε ποιος θα πάρει την δόξα αν το ξεκολλήσει και το χρηματοδοτήσει. Σκεφτείτε μόνο την συνεργασία και την πίεση να γίνει.Αν γίνει όλοι θα πάρετε κάτι από την δόξα.

Κύριε Κασαπίδη.

Έχουμε ανάγκη από έργα. Όχι στα χαρτιά και μελέτες και υποσχέσεις. Όχι άλλα λόγια. Ο κόσμος σας τίμησε με το παραπάνω. Περιμένει όμως να δει αποτελέσματα. Αν φτάσετε προεκλογικά τον τελευταίο μήνα να αναγγείλετε ότι το θέμα λύθηκε μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα επαναληφθεί η Ιστορία. Ο κόσμος θα συμπεριφερθεί όπως και στους πριν από εσάς. Σας ψήφισε για να κάνετε κάτι. Μην αρκείστε και χαϊδεύετε τους κολαούζους, πιέστε την διοίκηση και τους υπαλλήλους να τρέξουν τα θέματα. Εν ανάγκη συγκρουστείτε κιόλας. Τώρα που δεν πάει καλά η γούνα ,που δούλευε από μόνη της , έφερνε χρήμα και πλούτο έχουμε την ανάγκη μεγάλων και παραγωγικών έργων. Νομίζω αυτό θέλει και η Ευρώπη!

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks