-
Αρχική > Συνταγές > Πλιγουρότο Ψητής Μελιτζάνας Σβηστού Φούρνου

Πλιγουρότο Ψητής Μελιτζάνας Σβηστού Φούρνου

Υλικά

6 Μελιτζάνες (Φλάσκιες, Αργήτικες, Σαντορίνης, από 2), 2 μεγάλα Κρεμμύδια, 2 σκελίδες Σκόρδο, καμιά 10αριά ώριμα Πομοντόρια.

Τα βάζουμε όλα σε μεγάλο ταψί με αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι, μια κουταλιά της σούπας φουσκωτή Μαύρη Ζάχαρη, κανέλα Κεϋλάνης και ένα φλυτζάνι καλό Ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε στους 200 Αέρα για 1μιση ώρα να ξεροψηθούν και να μείνουν με το Λάδι τους.

Ύστερα προσθέτουμε 4 μεγάλα ποτήρια (1,2 λίτρα) καυτό Νερό, μια καλή κουταλιά της σούπας γλυκιά Πάπρικα και ένα κουταλάκι του γλυκού Κουρκουμά και ξαναβάζουμε στο Φούρνο να ζεσταθεί καλά για 5 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε απ’ το Φούρνο, προσθέτουμε ένα πακέτο (500 γρ.) πλιγούρι,

Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκα φύλλα Βασιλικού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με Κατσικίσιο παγωμένο Γιαούρτι και γλυκιά Πάπρικα._

Γιώργης Ντουμανίδης

Top
Enable Notifications OK No thanks