-
Αρχική > Διεθνή > Στη δίνη της πανδημίας παραμένει ο πλανήτης : Νέο ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων

Στη δίνη της πανδημίας παραμένει ο πλανήτης : Νέο ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων

Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε χθες τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Στις ΗΠΑ, σήμερα, «πάγωσαν» τα χαμόγελα από τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, καθώς η μεγάλη αύξηση καταγραφής νέων κρουσμάτων συνεχίζεται.

Η Φλόριντα παρουσίασε αριθμό ρεκόρ, με 11.458 νέα κρούσματα, δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτίμησε ότι η χώρα του οδεύει προς μία «μεγάλη νίκη» απέναντι στον Covid-19.

Το δεύτερο «χτύπημα» προς Αμερικανό πρόεδρο σήμερα ήρθε από τον ΠΟΥ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν εκείνος που πριν από αρκετές εβδομάδες διαφήμιζε σε κάθε ευκαιρία την υδροξυχλωροκίνη.

Στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει ότι η υδροξυχλωροκίνη και το αντιρετροϊκό Lopinavir/Ritonavir κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19».

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο τις δοκιμές επί νοσηλευομένων ασθενών και δεν αφορά άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

AP Photo/Anupam Nath

efsyn.g

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks