-
Αρχική > Αθλητικά > ΠΑΟΚ : Στα όριά του ο Ιβάν Σαββίδης

ΠΑΟΚ : Στα όριά του ο Ιβάν Σαββίδης

Πέρσι περίπου τέτοια περίοδο ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να αντιλαμβάνεται πως στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μια καλή σεζόν για να σε καθιερώσει στην κορυφή. Ή στη συνείδηση του κόσμου.

Αντιλήφθηκε πως το ποδόσφαιρο θέλει συνεχείς προσπάθειες για να έρθουν συνεχόμενες επιτυχίες. Δεν αρκεί ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα για να πείσεις τους γύρω σου πως εδώ είναι η… γη της επαγγελίας.

Άλματα που έχουν φέρει ακόμα και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη στα όριά του. Αλλιώς τα υπολόγιζε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, αλλιώς του ήρθαν. Δεν μπόρεσε να το… μαζέψει το πράγμα. Από πουθενά. Και τώρα βλέπει να εμφανίζεται το ένα πρόβλημα μετά το άλλο. Σαν Λερναία Ύδρα. Κόβει το ένα κεφάλι, εμφανίζεται ένα άλλο. Μεγαλύτερο. Δυσκολότερο. Πιο… άγριο. Δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Μια κίνηση και μια εντολή που ήρθαν μετά από πολλές χαμένες «μάχες» του ίδιου του Ιβάν. Δεν κέρδισε ούτε μία κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Το πρωτάθλημα χάθηκε. Και όχι μόνο χάθηκε, αλλά ο ΠΑΟΚ απώλεσε τα σκήπτρα σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Σε αυτό της κανονικής διάρκειας και την ήττα στην Τούμπα και στο… κερασάκι των πλέι οφ, με το γκολ του Ελ Αραμπί να κάνει τη διαφορά μη αναστρέψιμη με το «καλημέρα» της διαδικασίας.

Μετά το πρωτάθλημα χάνεται και το Champions League. Ο ΠΑΟΚ είδε την ΑΕΚ να τον προσπερνά, η ομάδα δεν… τσουλάει και δεν μπορεί να διορθώσει τίποτα από τα κακώς κείμενα που εμφάνισε όλη τη σεζόν. Ένα σύνολο που δε διορθώνεται και εμφανίσεις που θυμίζουν μικρομεσαία ομάδα, η οποία είναι ικανή να χάσει από τον καθένα. Με έναν προπονητή σε σύγχυση και ποδοσφαιριστές αδιάφορους, κουρασμένους, εκτός τόπου και χρόνου πολλές φορές.

Το κυριότερο; Ο Ιβάν Σαββίδης είδε να χάνεται η αξιοπιστία που – θεωρούσε πως – έχει απέναντι ακόμα και στον ίδιο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Με την ιστορία της πολυϊδιοκτησίας. Με την επιθυμία του να έχει υπό τον έλεγχό του μια ομάδα όπως η Ξάνθη, μια επιθυμία που του γύρισε μπούμερανγκ. Μια υπόθεση που στιγματίζει και τον σύλλογο και τον ίδιο τον Σαββίδη για τις μεθόδους του που χρησιμοποιεί προκειμένου να φτάσει στον στόχο του.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν μπροστά του μια σειρά θεμάτων που είναι ανοιχτά και… καυτά. Όπως το «αγκάθι» του FFP που δεν επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να ανασάνει, όπως το θέμα του Αμπέλ Φερέιρα το οποίο είναι δύσκολο να λυθεί ελέω της αποζημίωσης (διαφορετικά ο Πορτογάλος θα είχε φύγει ήδη), όπως το «ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αμπέλ» ερώτημα. Και φυσικά ποιος θα επιλέξει τον επόμενο προπονητή, με τον Ρέμπε να έχει αυτόν τον ρόλο αλλά πάντα να υπάρχουν οι… καλοθελητές τύπου Giorgis και Γκαγκάτση που θα θελήσουν να έχουν λόγο.

Μια σειρά από θέματα και ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις εδώ και τώρα. Απαντήσεις από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μοιάζει να είναι στα όριά του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

o10.gr/podosfero

Top
Enable Notifications OK No thanks