-
Αρχική > Συνταγές > Τσιγαριαστα βλήτα με φασόλια χάντρες και λουκανικο.

Τσιγαριαστα βλήτα με φασόλια χάντρες και λουκανικο.

Υλικά:

1 κιλό βλήτα

1/2κιλό φασόλια χάντρες
300 γρ λουκανικο χωριατικο
2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
2 σκελιδες σκόρδο
1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμένη
1 ντοματα κομμενη σε κυβους
1 ποτηρι του κρασιου ρακη
αλατι, πιπέρι, παπρικα γλυκιά, ρίγανη,1/2κουτ. ζάχαρη
1 κουπα του τσαγιου λάδι
200γρ φέτα

Εκτέλεση:
1. βραζουμε για 30 λεπτά τα φασολια σε αφθονο αλατισμενο νερό και σουρωνουμε.
2. Βράζουμε για 15 λεπτά τα χόρτα και σουρώνουμε
3.Σε μέτρια φωτια ριχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδι και το σκόρδο και αφηνουμε να γυαλίσουν.
4 προσθέτουμε την πιπερια, το λουκανικο και τα μπαχαρικα.
5 στη συνεχεια ρίχνουμε τα χόρτα κ τα φασολια και ανακατευουμε ελαφρά
6.προσθετουμε τη ντοματα και τη ζαχαρη και τη ρακη.
7.Αφηνουμε να σιγομαγειρευτει μεχρι να πιει τα υγρα του το φαγητο.
8 Στο τελος αποσυρουμεκαι προσθετουμε τη φέτα σε κύβους.
9. Αφηνουμε 10-15 λεπτα να σταθεί το φαγητο και σερβίρουμε
Εγινε πολυ νόστιμο έχω να σας πώ?

Nadia Kotsira
Top
Enable Notifications OK No thanks