-
Αρχική > Ελλάδα > Μέγαρο Μαξίμου : Μονο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα από τις 14 Ιουλίου

Μέγαρο Μαξίμου : Μονο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα από τις 14 Ιουλίου

O κορονοϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα μέτρα χαλάρωσης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στέλιος Πέτσας κατά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου κατά την οποία απόφασίστηκε: Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.   

Κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, με επίκεντρο τα εισαγόμενα κρούσματα κορονoϊού και την αύξηση στις Βαλκανικές χώρες.

29 τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βγήκαν θετικοί στον Προμαχώνα, ενώ χθες, ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα. 27 από τα οποία εισαγόμενα, καθώς επίσης 7 σε Αττική, από 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, 2 στην Καβάλα και από 1 σε Χαλκιδική και Ροδόπη. Εντωμεταξύ, αρνητικά ήταν και τα 87 τεστ που διενεργήθηκαν στο γκρουπ των Σέρβων τουριστών που παραθερίζουν στην Αιδηψό, μετά τον εντοπισμό ζεύγους θετικού στον ιό.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται στα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων συνωστισμού και συναθροίσεων.

«Κάλλιο του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν»

«θα δούμε εάν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα ή να κάνουμε καλύτερη εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας: Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρόκειται να αφήσουμε είναι να γιγαντωθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσουμε στη συνέχεια πυροσβεστικά.

Δεν είχαμε ποτέ εφησυχάσει σε επίπεδο συντονισμού, έχουμε 30 πύλες εισόδου και χρειάζεται εγρήγορση.  Αυτή  τη στιγμή χρειαζόμαστε κάθε μέρα που βρισκόμαστε να βλέπουμε τί μας δείχνει η προβολή του ειδικού αλγορίθμου.

Χτυπήσαμε την καμπάνα κινδύνου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε:  Η χαλάρωση δεν υπάρχει διότι δεν υπήρχαν έλεγχοι, αλλά γιατί βγαίνουμε έξω και επανήλθαμε στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Αυτό που θα γίνει άμεσα είναι μαζικοί έλεγχοι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, η πολιτεία θα προχωρήσει σε νέες απαγορεύσεις, τόνισε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νικόλαος Σύψας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόσθεσε πάντως, ότι οι τεχνικές δυνατότητες που έχουμε, δεν είναι πάνω από 7.000 με 8.000 ημερήσιους ελέγχους. Πρόθεσή μας -όπως είπε- είναι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, τίποτα όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη όλων μας, επισήμανε.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 550.000 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12 εκ.

Πηγή:ΕΡΤ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks