-
Αρχική > Διεθνή > Ο Μπάιντεν για την Αγία Σοφία : Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του

Ο Μπάιντεν για την Αγία Σοφία : Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του

Παρέμβαση έκανε ο Τζο Μπάιντεν για το θέμα της Αγίας Σοφίας. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν

να αναιρέσει την απόφασή του και να διατηρήσει τον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας υπό το σημερινό καθεστώς της, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του ανώτατου τουρκικού διοικητικού δικαστηρίου να την μετατρέψει σε τζαμί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ορθοδοξία, καθώς το 2011 έγινε ο πρώτος αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή επαναλήφθηκε το 2014, ενώ υπήρξε και μια ιστορική του ομιλία του κ. Μπάιντεν στην πανκληρική της Φιλαδέλφεια, με θέμα τα θρησκευτικά δικαιώματα. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και την ομογένεια και πολλές φορές έχει εστιάσει την προσοχή του σε θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

 

Top