-
Αρχική > Ελλάδα > Άγιος Παΐσιος: Εορτάζει σήμερα 12 Ιουλίου-Ποιος ήταν ο θαυμαστός βίος του

Άγιος Παΐσιος: Εορτάζει σήμερα 12 Ιουλίου-Ποιος ήταν ο θαυμαστός βίος του

 Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Έλεγε ο Όσιος Παΐσιος: «Εφημερίδα διάβασα μία φορά στην ζωή μου, για να μάθω πότε θα κληθώ στρατιώτης

. Αν συμβεί ένα γεγονός, ή θα μαθευτεί και θα το μάθω κι εγώ ή θα το μάθω με την προσευχή».

Και κάποια από τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Όσιος όχι μόνον τα έμαθε με την προσευχή, αλλά και τα είχε δει με «την πνευματική τηλεόραση» πολλά χρόνια πριν συμβούν.

Την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία και στα άλλα κομμουνιστικά κράτη την είχε προφητεύσει δέκα χρόνια νωρίτερα. Το 1979 είχε πει: «Ο κομμουνισμός θα πέσει. Η Σοβιετική Ένωση θα διαλυθεί και θα γίνει πολλά κρατίδια. Στην Αλβανία θα ανοίξουν οι Εκκλησίες, και σιγά-σιγά θα θριαμβεύσει η Ορθοδοξία». Από τότε πολλές φορές επανέλαβε τις προφητείες αυτές.

Το 1988 είπε σε μια παρεά:

― Στην Παλαιά Διαθήκη, για τις αμαρτίες του λαού, ο Θεός είχε αφήσει τρεις γενιές υπόδουλες στην Βαβυλώνα και μετά οικονόμησε και ελευθερώθηκαν. Κάθε γενιά αριθμεί είκοσι πέντε χρόνια. Τρία επί είκοσι πέντε πόσο κάνει;

― Εβδομήντα πέντε, του είπαν.

― Το 1917 έγινε η ρωσική επανάσταση, συν 75 πόσο κάνει; τους ρώτησε.

― 1992, απάντησαν.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιουλίου: Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Έλεγε ο Όσιος Παΐσιος: «Εφημερίδα διάβασα μία φορά στην ζωή μου, για να μάθω πότε θα κληθώ στρατιώτης. Αν συμβεί ένα γεγονός, ή θα μαθευτεί και θα το μάθω κι εγώ ή θα το μάθω με την προσευχή». Και κάποια από τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Όσιος όχι μόνον τα έμαθε με την προσευχή, αλλά και τα είχε δει με «την πνευματική τηλεόραση» πολλά χρόνια πριν συμβούν.

Εορτολόγιο– Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιουλίου: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία , Ιλάριος.

Ο Άγιος Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Η γέννησής του ορίζεται χρονολογικά στις 25 Ιουλίου του 1924. Αντίθετα, η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Ιουλίου. Το όνομα του Αγίου Παϊσίου ήταν Αρσένιος Εζνεπίδης. Ο πατέρας του ονομάζονταν Πρόδρομος, ενώ η μητέρα του, Ευλαμπία. Μάλιστα, ο Άγιος Παΐσιος είχε ακόμη οκτώ αδέρφια.

Γιορτή σήμερα: Ο θαυμαστός βίος του Αγίου Παϊσίου
Ο Άγιος Παΐσιος βαφτίστηκε Χριστιανός στις 7 Αυγούστου του 1924 από τον ιερέα της ενορίας του, ο οποίος ονομάζονταν επίσης Αρσένιος. Εκτός από αυτό, ο Αρσένιος ανακηρύχθηκε το 1988 σε Άγιο. Ο Άγιος Παΐσιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην Κόνιτσα. Δούλεψε ως ξυλουργός, ενώ το 1945 κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε ως ασυρματιστής. Μάλιστα, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Η απόλυση του από το στρατό ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα, το 1949. Μάλιστα, ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή το 1950, αποφάσισε να γίνει μοναχός.

Έτσι, ακολούθησε το δρόμο του Θεού. Η κοίμησης του Αγίου Παϊσίου ήρθε στις 12 Ιουλίου του 1994. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως αποφάσισε στις 13 Ιανουαρίου του 2015 να τον κατατάξει στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Γιορτή σήμερα: Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Αγίου Παϊσίου προς τη μητέρα του
«Μανούλα μου σε χαιρετώ εγώ πάω να μονάσω, Φεύγω την μάταιαν ζωήν, τον πλάνον, να γελάσω, Στην μοναξιάν στην έρημον τα νιάτα να περάσω, Δια την αγάπην του Χριστού, όλα θα τα θυσιάσω.

Όλα του κόσμου τα αγαθά, σαν σκύβαλλα θα αφήσω, Να εκτελέσω την πρώτη εντολήν, τον Θεόν να αγαπήσω Με τον σταυρόν στον Γολγοθάν, τον Ιησούν ν’ακολουθήσω, Και εις την άνω Ιερουσαλήμ, εύχομαι να σε συναντήσω. Φεύγω απ’ την μεγάλην σου στοργήν, μαννούλα να μπορέσω Δια να ήμεθα αιώνια μαζί, τον Ιησούν, θα παρακαλέσω, Διαυτό μικρός εθέλησα τα μαύρα, δια να φορέσω, Να αφιερωθώ εις τον Χριστόν, του Θεού να αρέσω. Και δια μητέρα εις το εξής, θα έχω την Παναγίαν, Να με φυλάξη αβλαβή, απ’ του εχθρού την πανουργίαν Μάννα μου με κατάνυξιν, στην έρημον εδώ στην ησυχίαν Θα εύχομαι πάντα δια εσέ, και διόλην την πολιτείαν».

 

Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο -Newsitamea.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks