-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Καστοριά : Η  μεγαλύτερη μείωση στις τιμές πώλησης των ακινήτων το τελευταίο τρίμηνο

 Καστοριά : Η  μεγαλύτερη μείωση στις τιμές πώλησης των ακινήτων το τελευταίο τρίμηνο

Αλώβητη έμεινε η αγορά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία με τις τιμές να παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτες στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και πολλούς αγοραστές να τηρούν στάση αναμονής

τι γίνεται όμως με το Airbnb;

 προσδοκώντας ενδεχόμενες ανατροπές. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες απέσυραν τα σπίτια τους από το Airbnb.

Του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Αχνό φαίνεται ότι είναι το αποτύπωμα που αφήνει η πανδημία του Covid19 στην αγορά ακινήτων. Οι τιμές τόσο για ενοικιάσεις όσο και πωλήσεις κατοικιών παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτες στο β’ τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μικρές αυξομειώσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, αρκετοί είναι εκείνοι που τηρούν στάση αναμονής κι αναμένονται ανατροπές μετά το καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές του 2021. Την ίδια στιγμή πολλοί ιδιοκτήτες, που τα προηγούμενα χρόνια διέθεταν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων όπως η Airbnb, τα έχουν επαναφέρει σε μισθώσεις μεγαλύτερης διάρκειας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό.

Σχεδόν σταθερή η τιμή ανά τ.μ.

Με βάση το δείκτη που τιμών του www.spitogatos.gr, που προκύπτει από εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών η μέση τιμή κατοικιών προς πώληση για το β’ τρίμηνο του 2020 είναι στα 1.544 ευρώ ανά τ.μ., αυξημένη κατά 4,8% έναντι της αντίστοιχης τιμής στο β’ τρίμηνο του 2019 που είχε διαμορφωθεί στα 1.474 ευρώ. Η μέση τιμή ανά τ.μ. είναι σχεδόν σταθερή στο τέλος Ιουνίου έναντι του πρώτου τρίμηνο του 2020, οπότε δεν είχε φανεί το μέγεθος του αντίκτυπου της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου – Μαΐου -Ιουνίου 2020, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα Νότια Προάστια, με 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 510 ευρώ  ανά τετραγωνικό.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης με +17,9%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στην Καστοριά με -20,5%.

Περισσότερα για τις ενοικιάσεις στο newsbreak.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks