-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δημήτρης Κοσμίδης : «Η  Κυβέρνηση  να σταθεί δίπλα στον  γουνοποιητικό κλάδο  που προσφέρει  δουλειά  στην ακριτική μας  περιοχή » Εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Δημήτρης Κοσμίδης : «Η  Κυβέρνηση  να σταθεί δίπλα στον  γουνοποιητικό κλάδο  που προσφέρει  δουλειά  στην ακριτική μας  περιοχή » Εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Μια σειρά σημαντικών επαφών στα αρμόδια υπουργεία  για τα προβλήματα που βιώνει ο γουνοποιητικός κλάδος είχε το  προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας γούνας κ Δημήτρης Κοσμίδης.

 Ο κ. Κοσμίδης στην συνέντευξη αναφέρθηκε και για το τους προωθητικό υλικό, που θα βρίσκεται σε λίγο καιρό σε όλα τα καταστήματα, προκειμένου να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει

 

Επιστρέψατε από την Αθήνα όπου είχατε σειρά επαφών για θέματα που αφορούν στην γουνοποιία, προς όφελος του κλάδου. Πείτε μας για τα αποτελέσματα .

Πράγματι οι επαφές που είχαμε ήταν αρκετές άλλες προγραμματισμένες Και κάποιες άλλες όχι, λογω κορονοιου, ενώ μερικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν αργότερα και κάποιες όμως  ακυρώνονται. Μαζί με τον κ Αμανατιδη είχαμε κάποιες συζητήσεις για το Enterprise Greece, που είναι ο πρώην ΟΠΕ για την προώθηση των εξαγωγών, καθώς η εξαγωγική πολιτική έχει αλλάξει .Με τον κ Αματανιδη, θεωρήσαμε πως έπρεπε εκ νέου να συζητήσουμε κάποια πράγματα, για τις εκθέσεις και τις δημοπρασίες . Βέβαια ανάλογη συνάντηση θα έχουμε για το  συγκεκριμένο θέμα στο Επιμελητήριο Κοζάνης, για μια ιχνηλατηση των επόμενων διοργανώσεων του κλάδου, με την συμμέτοχη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την εποπτεία του κ Αμαναντιδη που έχει συντάξει και το οργανόγραμμα που θα κατατεθεί στην συνέχεια στο Εντερπραις Γκρις και στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Επίσης επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Εξωτερικών και την ιδιαίτερα γραμματέα του κ. Φραγκογιαννη, με σκοπό να παραλάβουμε μια επιστολή συμπαράστασης της ελληνικής γουνοποιίας από την Ελληνική Κυβέρνηση, για τις επισκέψεις στο εξωτερικό και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν, ιδιαίτερα για την πόλη του Σικάγο.

Την επιστολή θα την καταθέσουμε και στην Παγκοσμία Ομοσπονδία Γούνες.

Στο Υπουργείο Οικονομίας κανονίσαμε να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Σταικουρα, για τα επιμέρους μέτρα ανακούφισης του κλάδου. Έχω ένα ευχάριστο νέο για τους συναδέλφους ότι όσον αφορά στα εμπορεύματα, που κάναμε εξαγωγή και λήγουν ως τις 31 12 2021 έχουν πάρει παράταση ως την ημερομηνία αυτή.

Παράλληλα Με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας θα κάνουμε για τον Σεπτέμβριο ένα meeting, καλώς εχόντων των πραγμάτων  το Παγκόσμιο Συνέδριο θα διεξαχτεί στην Αθήνα στο ΤΙΤΑΝΙΑ CARAVEL, στις 25 Οκτωβρίου, με την συμμέτοχη και στελεχών της Κυβέρνησης.

Ο κ.  Τζηκαλάγιας προτρέπει τους εκτροφείς να εκτρέψουν κουνέλια. Έχετε να κάνετε  σχόλιο για αυτό ;

Είμαστε υπερήφανοι για τον κλάδο των εκτροφέων και συνεχίζουμε να είμαστε. Οι μονάδες που υπάρχουν είναι σημαντικές, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να τους προτείνει να αλλάξουν επάγγελμα αλλά να σταθεί δίπλα στον κλάδο αυτόν που δίνει δουλειά και προσφέρει στην περιοχή και στον κλάδο μας. Όταν δεν μπορούμε να δώσουμε λύσης σιωπάμε και δεν μιλάμε.

 Υπάρχει μια εξέλιξη όπως η έκδοση ενός βιβλίο που αφορά  την Γούνα.

Στην επίσκεψη μας στην Αθήνα είχαμε  την ευκαιρία να συναντηθούμε και με τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε  κ Καρανικα, ως μέλη της, Καταθέσαμε μια  πρόταση που αφορά στην προώθηση του κλάδου .Προτείναμε να βγει ένα βιβλίο μόνο για την Γούνα. Έτσι η Καστοριά και η Σιάτιστα θα έχουν ένα δικό τους προωθητικό υλικό, που θα βρίσκεται σε λίγο καιρό σε όλα τα καταστήματα, προκειμένου να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και να μάθουν πλέον όλοι ότι η  οικολογική γούνα είναι αυτή που φτιάχνουμε εμείς εδώ.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks