-
Αρχική > Ελλάδα > Παπαθανάσης: Ως τέλος Αυγούστου η απαγόρευση στα πανηγύρια

Παπαθανάσης: Ως τέλος Αυγούστου η απαγόρευση στα πανηγύρια

Ως το τέλος του Αυγούστου θα διαρκέσει η απαγόρευση στη διεξαγωγή των πανηγυριών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε.

Αναφερθείς στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε πως στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη ενώ έκανε λόγο και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αναμένεται να πραγματοποιεί ελέγχους 24 ώρες το 24ωρο σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Η κοινή λογική λένε ότι πάνε έως τέλος Αυγούστου για αναστολή καθότι είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει. Επομένως κατά την εκτίμησή μου δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο» ανέφερε.

Top
Enable Notifications OK No thanks