-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η Ενορία που ενισχύει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Η Ενορία που ενισχύει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, στο πλαίσιο του εορτασμού του Οσίου Νικάνορος του θαυματουργού, του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας και Προστάτου των Παιδιών της Καστοριάς, δώρισε ιατρικά μηχανήματα στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Ναός του Αγίου Νικάνορος, αγόρασε και δώρισε ένα ηλεκτρονικό οξύμετρο, μία βάση και τρεις αισθητήρες.

Όπως δήλωσε στη Romfea.gr, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης, «αποτελεί χρέος μας να ενισχύουμε το Νοσοκομείο της Καστοριάς, πόσο μάλλον την παιδικατρική κλινική, αφού ο Άγιός μας είναι ο Προστάτης των Παιδιών της Καστοριάς, μετά από θαυματουργική παρέμβασή του σε βαριάς μορφής ασθένεια».

Κατά το έτος 1908 η Καστοριά υπέφερε από βαριάς µορφής οστρακιά, µε αποτέλεσµα να πεθαίνουν πολλά µικρά παιδιά. Τότε εστάλη από την πόλη στη Μονή της Ζάβορδας ο Μανάς, µέ την παράκληση να σταλούν στην Καστοριά τα λείψανα του Αγίου Νικάνορα. Οι πατέρες ικανοποίησαν το αίτηµα.

Έστειλαν τα λείψανα µε συνοδό, τον αδελφό της Μονής νεαρό τότε Διάκονο Νικηφόρο (Παπασιδέρη), που καταγόταν από το Δισπηλιό, και αργότερα έγινε µητροπολίτης Καστοριάς († 1958). Μόλις τα λείψανα έφτασαν στην πόλη, αµέσως έπαψε το θανατικό και κατά την έκφραση των τότε καστοριανών «η αρρώστια κόπηκε µέ το µαχαίρι».

 

Top
Enable Notifications OK No thanks