-
Αρχική > Ελλάδα > Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε νέα ποιο αυστηρά μέτρα προχωρά η Πολιτική Προστασία μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο και έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των τριών ετών.

Από αύριο έως και τις 15 Αυγούστου ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων π.χ. γηροκομεία, σε δομές ευάλωτων ομάδων, άστεγοι, πρόσφυγες και νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο θα δίνεται μία ειδική άδεια για συνοδό. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες ως τις 15 Αυγούστου.

Από Δευτέρα 3 Αυγούστου μπαίνει όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες. Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι και το τέλος του Αυγούστου. Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Ρητή απαγόρευση όρθιων σε όλα τα κλειστά κέντρα. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

ΑΡΧΙΚΗ

Top
Enable Notifications OK No thanks