-
Αρχική > Τοπικά νέα > Όλγα Γεροβασίλη «Αφουγκραστήκαμε τους πολίτες και τις οικογένειες της Καστοριάς(Στην εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Όλγα Γεροβασίλη «Αφουγκραστήκαμε τους πολίτες και τις οικογένειες της Καστοριάς(Στην εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Κατανοήσαμε το επείγον των προβλημάτων που λάμβανε τραγική μορφή μέσα από τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και δράσαμε όσο πιο άμεσα γινόταν

», δήλωσε μεταξύ άλλων σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

 Η Ίδια επισήμανε ότι τα πολιτικά “κάστρα” όπως απέδειξε και η πρόσφατη πολιτική ιστορία, οικοδομούνται πάνω σε σχέσεις εμπιστοσύνης και πραγματικού πολιτικού ενδιαφέροντος. Αυτοί που θεμελίωσαν την πολιτική κυριαρχία τους σε προσωπικές πελατειακές σχέσεις όπως η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, είναι υπεύθυνοι για πολλά από τα δεινά του τόπου.

 

Επισκεφτήκατε την περιοχή μας αυτές τις ημέρες για μια σημαντική κίνηση δωρεάς και στήριξης προς το νοσοκομείο Καστοριάς μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες οι εντυπώσεις σας για την δοκιμασμένη Καστοριά και πώς θα σχολιάζατε την δωρεά του κόμματος σας;

 

Η περιοχή σας βίωσε πρώτη τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του Covid-19. Οι βαριές επιπτώσεις, οι προσωπικές και οικογενειακές τραγωδίες που σημάδεψαν την κοινωνική και οικονομική ζωή της Καστοριάς, ευαισθητοποιήσαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και τους ευρωβουλευτές μας. Αφουγκραστήκαμε τους πολίτες και τις οικογένειες της Καστοριάς και ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές για τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου Καστοριάς σε εξοπλισμό, καθώς αυξανόταν η πίεση που δεχόταν από τις πρώτες μέρες από τα κρούσματα του κορονοϊού. Συγκεντρώθηκαν έτσι από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και τους ευρωβουλευτές μας 120.000 ευρώ και με κατάλληλες συνεννοήσεις με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και τον διοικητή του, κατόπιν και της εισήγησης της βουλευτού Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, προχωρήσαμε στη δωρεά ενός κλίβανου αποστείρωσης ατμού 400lt και ενός σταθμού ψηφιακής ανάλυσης ακτινογραφικών απεικονίσεων. Αυτά τα μηχανήματα πέρα από τη συνεισφορά τους στην παρούσα υγειονομική κρίση και στην ανακούφιση των πολιτών της Καστοριάς, θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη συνολική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου Καστοριάς.

 

Η Καστοριά χαρακτηρίζεται παραδοσιακά ως κάστρο της Νέας Δημοκρατίας αν και παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, ότι τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να επισκέπτονται τον τόπο μας και πόσο μάλλον να βοηθάνε την Καστοριά. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση στήριξε την Καστοριά και κατάφερε να διατηρήσει το ποσοστό του σε σχέση με το 2015. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές πώς θα σχολιάζατε τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών;

 

Κατανοήσαμε το επείγον των προβλημάτων που λάμβανε τραγική μορφή μέσα από τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και δράσαμε όσο πιο άμεσα γινόταν. Ξέρετε, τα πολιτικά “κάστρα” όπως απέδειξε και η πρόσφατη πολιτική ιστορία, οικοδομούνται πάνω σε σχέσεις εμπιστοσύνης και πραγματικού πολιτικού ενδιαφέροντος. Αυτοί που θεμελίωσαν την πολιτική κυριαρχία τους σε προσωπικές πελατειακές σχέσεις όπως η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, είναι υπεύθυνοι για πολλά από τα δεινά του τόπου.  Έτσι και τώρα: έταξαν τα πάντα στους πάντες για να επιτύχουν την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Μετά τις εκλογές, όταν ήρθε η ώρα της υλοποίησης των όποιων υποσχέσεων, αλλά και της διαχείρισης της κρίσης, ήταν λογικό τα κυβερνητικά στελέχη να αλλάξουν το “ποίημα”. Τώρα, μετά και την αποτυχία στην διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και την απροθυμία ουσιαστικής διεκδίκησης για τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε., θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον κόσμο της Καστοριάς, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 

Τόσο η χώρα μας, όσο και ο τόπος μας αναζητά επειγόντως ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης. Ποια πρέπει να είναι τα βήματα των αρμόδιων φορέων για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη στην πατρίδα μας και φυσικά στην Καστοριάς μας;

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κρατώντας ταυτόχρονα την κοινωνία όρθια. Το νεοφιλελεύθερο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να προσφέρει λύσεις διαφορετικές από εκείνες που απέτυχαν από προηγούμενεςκυβερνήσεις ανάλογων καταβολών. Οι πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις κάνουν ακόμα πιο αναγκαία μια διαφορετική προοπτική από τις συντηρητικές ιδεοληπτικές προσεγγίσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Αντίθετα, οι πρακτικές του μοντέλου διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, οδηγούν στην επαναφορά των πελατειακών σχέσεων και του ασφυκτικού εναγκαλισμού των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν αυτές τις πρακτικές φυσικά δεν ενδιαφέρονται για την ανάδειξη των τοπικών δυνατοτήτων και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Η χώρα μας όμως έχει αναγκη από μια δημοκρατική προοπτική διακυβέρνησης, που θα λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες και δυνατότητες, τους φυσικούς πόρους και το  περιβάλλον και την ανάγκη για βιωσιμότητα των οικονομικών σχεδίων. Γι’ αυτό παρουσιάζουμε τον προοδευτικό προγραμματικό λόγο μας. Για αυτό τονίζουμε με κάθε τρόπο τις διαφορές μας με τη συντηρητική παράταξη και όλα όσα μας συνδέουν με το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks