-
Αρχική > Τοπικά νέα > Εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού  από το κεφαλόβρυσο : Ξεκινάν  αρχές Σεπτεμβρίου οι εργασίες 

Εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού  από το κεφαλόβρυσο : Ξεκινάν  αρχές Σεπτεμβρίου οι εργασίες 

Tο μοναδικό χειροπιαστό και ήδη υλοποιήσιμο σχέδιο είναι από τον τομέα της μεταποίησης-τυποίησης εμφιαλωμένου νερού στην Χρυσή

Δώρα Κωτσοπούλου

 Σε ποια φάση βρισκόμαστε στην υλοποίηση του σχεδίου, μιας και έχετε άμεση εμπλοκή και γνώση στην προσέλκυση του κ. Τσάκου στον τόπο μας, και πως πιστεύετε θα βοηθήσει τον τόπο;

 

Είναι τιμή για μένα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου σα νομάρχης είχα την τύχη να γνωρίσω τον εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκο ο οποίος έγινε στην πορεία πατριώτης και φίλος της Μακεδονίας μας.

Όταν πριν αρκετά χρόνια επισκεφθήκαμε το Γράμμο θυμάμαι  και τους καταρράκτες του κεφαλόβρυσου  μου είπε κ νομάρχα, ζείτε σε μία περιοχή μοναδική,  από τις ομορφότερες της Ευρώπης γιατί δεν την αξιοποιείτε.

Από εκεί και μετά ο καπετάν Παναγιώτης επισκέφθηκε αρκετές φορές την περιοχή την αγάπησε και θέλησε με την επένδυσή του να δώσει ζωή.

Τώρα  όσον αφορά στην πορεία της επένδυσης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αδειοδότησης και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές Σεπτεμβρίου.  Σταμάτησαν και τα προβλήματα που δημιουργούνταν.

Κ.  Κωτσοπούλου επειδή είχε σταματήσει η απασχόληση των κατοίκων με τη γούνα αποφασίσαμε να στραφούμε στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να στηριχτούν  οι πολίτες και ιδίως οι νέοι. Ξεκινήσαμε λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας αυτός στην ΠΕ  Καστοριάς καθώς επίσης και τους πλούσιους υδάτινους πόρους που έχει η περιοχή μας. Έργα  που θα προσδώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας.

 

Από την συνέντευξη με τον Κώστα Λιάντση

Top
Enable Notifications OK No thanks