-
Αρχική > Ελλάδα > Κορονοϊός – Λινού στον Realfm 97,8 για τους γάμους : Τα 100 άτομα να μειωθούν, να είναι μόνο η άμεση οικογένεια

Κορονοϊός – Λινού στον Realfm 97,8 για τους γάμους : Τα 100 άτομα να μειωθούν, να είναι μόνο η άμεση οικογένεια

Στην αύξηση των κρουσμάτων και στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της διασποράς του κορονοϊού αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού,

μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Μανώλη Παρδάλη και Στεφανία Κασίμη.

“Δυστυχώς έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, έχουμε περίπου όσα κρούσματα είχαμε λίγο πριν από το lockdown. Αυτά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, επομένως είναι πολύ εύκολο να πολλαπλασιαστούν σύντομα. Το καλό σενάριο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά συνήθως οι εισαγωγές έπονται των κρουσμάτων και πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί και αυτό το κομμάτι της επιδημίας στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Λινού και πρόσθεσε:

“Κάθε κοινωνική επαφή αυξάνει πολύ την πιθανότητα να μεταδοθεί το κρούσμα… Εάν έχουμε 120 κρούσματα την ημέρα μέσα σε μία εβδομάδα θα έχουμε περίπου 1.000 κρούσματα”.

Σχετικά με το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες) η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε “τα άτομα έπρεπε να μειωθούν. Τα 100 άτομα να γίνουν 50, να γίνουν 30, να είναι η άμεση οικογένεια. Δεν μας παίρνει αυτή τη στιγμή, γιατί βλέπουμε ότι κάθε γάμος, κάθε βάπτιση προσθέτει κρούσματα και αυτά τα κρούσματα δεν είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο μόνο τον δικό τους εαυτό, τη δική τους ζωή , θέτουν σε κίνδυνο και ολόκληρο το περιβάλλον τους. Αυτά τα κρούσματα θα γυρίσουν σπίτι τους, διαγνωσμένα ή μη διαγνωσμένα”.

Επίσης, η κ. Λινού τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων και των εργασιακών ακόμη κι δεν υπάρχει επαφή ή συναλλαγή με το κοινό.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks