-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κώστας Λιάντσης : Σήραγγα Κλεισούρας , (  υπεύθυνοι  είναι άλλοι  να απαντήσουν γιατί σταμάτησε.)

Κώστας Λιάντσης : Σήραγγα Κλεισούρας , (  υπεύθυνοι  είναι άλλοι  να απαντήσουν γιατί σταμάτησε.)

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη διαδικασίας δημοπράτησης ενός από τα “στοιχειωμένα” και πολυσυζητημένου έργου, αυτό της σήραγγας της Κλεισούρας

, σχεδόν 40 χρόνια από την αρχική του σύλληψη σαν ιδέα και πολλά επίσης χρόνια μετά από την τεχνική ωριμότητα του που επί ημερών σας είχε ολοκληρωθεί. Τι έχετε να πείτε για αυτή την καθυστέρηση και τι γίνεται με τα υπόλοιπα έργα φαντάσματα όπως το φράγμα και το αρδευτικό στο Νεστόριο, το αεροδρόμιο κτλ.

Σήραγγας της Κλεισούρας

Κ. Κωτσοπούλου  αυτό που θα σας πω δεν είναι στις προθέσεις μου να κατηγορήσω κανέναν, έχω όμως υποχρέωση να υπερασπιστώ το έργο του προκατόχου μου του κυρίου Καπαχτσή  που με εμπιστεύτηκε τη θέση του αντινομάρχη επί τέσσερα χρόνια καθώς και στη συνέχεια  το δικό μας επί 8 χρόνια έργο σαν νομάρχης.

Οσον αφορά στην  πορεία του έργου μετά το 2010 υπεύθυνοι  είναι άλλοι  να απαντήσουν γιατί σταμάτησε.

Μπορούσε το έργο να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί παρόλα αυτά πάντα βρισκόταν στην λίστα στην περιφέρεια και μάλιστα να το τονίσουμε αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη περιφερειακών συμβούλων Καστοριάς συνδυασμό Καρυπίδη. Τελικά  ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης πείστηκε για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού και πράττει και παρά τις αντιδράσεις προχώρησε στη δημοπρασία του έργου.

Φράγμα και  αρδευτικό  Νεστορίου

Το φράγμα Νεστορίου είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, άρδευση,  ύδρευση,  ενέργεια και τουρισμός,  ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει το 2015 μέχρι σήμερα έχει γίνει μόνο το 30% των εργασιών.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η περιοχή μας χάνει από την καθυστέρηση αυτού του έργου, πρέπει  να γίνουμε πιο απαιτητικοί πιο δυναμικοί και να πιέζουμε με κάθε τρόπο ώστε να παρθούν  μέτρα από την Πολιτεία ,  ώστε να διασφαλίσει την  ομαλή πορεία του μεγάλου έργου και σταματήσει τα παιχνίδια των μεγάλων εταιρειών που σκοπό έχουν να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Αεροδρόμιο Καστοριάς

Στο αεροδρόμιο Αριστοτέλης της Καστοριάς υπολείπεται η β’ φάση του πύργου ελέγχου για να γίνει η διεθνοποίηση του αεροδρομίου . Το  2010 η β’ φάση πού προβλέπεται κυρίως των μηχανολογικών εγκαταστάσεων είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΜ  της περιφέρειας με ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες χωρίς βέβαια ποτέ να χρηματοδοτηθεί.  Ερωτώ λοιπόν , αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε αυτό το ποσό για να τελειώσει το αεροδρόμιοo

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο,  εδώ δεν υπάρχουν λόγια  χάθηκε εκλάπη ένα πανεπιστημιακό τμήμα οι αντιδράσεις είναι ασχολίαστες δεν θέλω να πω πράγματα χιλιοειπωμενα, νιώθω απογοήτευση γιατί χάθηκε κάτι πολύ σημαντικό για την Καστοριά για την κουλτούρα και για την ανώ πολύ. θυμάμαι πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 όταν βουλευτής τότε το 2001 τότε ήταν ο Πετσάλνικος ενέταξε στο μηχανογραφικό το τμήμα πληροφορικής χωρίς ΦΕΚ χωρίς κτίριο,  όχι μόνο δεν το χάσαμε καταφέραμε να κάνουμε σε τρεις μήνες και την υποδομή.

Δώρα Κωτσοπούλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks