-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αμύνταιο – Πτολεμαΐδα: Πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας για ανέργους 18-30 από τον ΟΑΕΔ

Αμύνταιο – Πτολεμαΐδα: Πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας για ανέργους 18-30 από τον ΟΑΕΔ

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 100 ατόμων στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, σε ανέργους του ΟΑΕΔ 18-30 ετών με 100%

επιδότηση και διάρκεια επτά μηνών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 100 νέοι άνεργοι θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προεργασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Αμυνταίου και στον Δήμο Πτολεμαΐδας αντίστοιχα, καλούνται να επισκεφθούν τον ιστότοπο του Οργανισμού, www.oaed.gr.

ΕΡΤ

Top
Enable Notifications OK No thanks