-
Αρχική > Απόψεις > COVID-19:Αλβανία – Ελλάδα και στη μέση η Καστοριά… ( Αριστείδης Ρούνης )

COVID-19:Αλβανία – Ελλάδα και στη μέση η Καστοριά… ( Αριστείδης Ρούνης )

Καθώς η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή της Καστοριάς και γενικότερα του ελληνικού κράτους για στήριξη της οικονομίας είναι μια θεμιτή δραστηριότητα, η κατάσταση  απειλής, που προέρχεται από τον ιό COVID- 19

στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δείχνει να έχει ανησυχητική πορεία. Πρόσφατη ήταν η κατάσταση στην Σερβία, όπου παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα ημερησίως. Ως συνέχεια αυτού, είναι σημαντικό να επισημανθούν οι τελευταίες πληροφορίες για τις περιπτώσεις προσβολής από την συγκεκριμένη αρρώστια, όπως αυτές γνωστοποιούνταιμέσα από τις επίσημες καταγραφές των κυβερνήσεων των κρατών της Ελλάδας και Αλβανίας, που επηρεάζουν την Καστοριά, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

 

Ειδικότερα, είναι γεγονός ότι τα πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι πολίτες των δυο χωρών νοσούν από τον COVID-19. Είναι ένα στοιχείο, του οποίου η υπόσταση δεν δύναται εύκολα να αμφισβητηθεί.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι για το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν εκατέρωθεν284 (Ελλάδα) και 152 (Αλβανία)κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ της Ελλάδας και την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της γείτονος.Όμως, δεν υφίστανται τόσο σημαντικά ποσοστά νοσηρότητας, όπως για παράδειγμα παρατηρήθηκε στην μεγάλη υγειονομική κρίση της γειτονικής Ιταλίας, την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

 

Είναι σαφές, βέβαια, ότι η Ελλάδα και πολύ περισσότερο η Αλβανία, έχουν πολύ μικρότερο συνολικό πληθυσμό ατόμων που διαβιούν σ’ αυτές, από ότι το ιταλικό κράτος. Ως απόρροια αυτού, πρέπει να υπάρξει εξίσου ιδιαίτερη προσοχή στην λήψη των κατάλληλων προληπτικών μέτρων προστασίας των ανθρώπων.

 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Καστοριά, αλλά και κάθε τόπος, δύναται να επωφεληθεί από την άφιξη επισκεπτών, αλλά αυτό προτείνεται να γίνει με την δέουσα προσοχή στην γρήγορη μετάδοση του COVID-19.

 

Γράφει ο Αριστείδης Ρούνης, Προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks