-
Αρχική > Πολιτισμός > Με το θέμα Φως συμμετέχει η Καστοριανή εικαστικός Μαρία Τοτού στην ομαδική έκθεση “Αστικό Τοπίο” στη Θεσσαλονίκη

Με το θέμα Φως συμμετέχει η Καστοριανή εικαστικός Μαρία Τοτού στην ομαδική έκθεση “Αστικό Τοπίο” στη Θεσσαλονίκη

Τίτλος Φως, Ψηφιακή εκτύπωση σε καμβά 60χ80

Έκθεση εικαστικών: «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου – φύσης»

 

9 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου 2020

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

Έναρξη: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00-22:00

Το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον που διαρκώς επεκτείνεται και όπου οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας αυξάνονται, η ανθρωπογεωγραφία του, τα υλικά και άυλα στοιχεία που το συνθέτουν, οι τρόποι που το βιώνει και το καθορίζει-συνδιαμορφώνει  ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης με τίτλο  «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου – φύσης» που πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Α.Π.Θ, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2020.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του MOMus και του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι συμμετοχές προέρχονται μετά από ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του Ε.Ε.Τ.Ε. προς στα μέλη του όλων των ειδικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 90 σύγχρονους εικαστικούς να καταθέσουν την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης και διαπραγμάτευσης του αστικού τοπίου. Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης και φωτογραφίες της Άλκηστης Ζερβοπούλου, με κείμενα του Βασίλη Μέλφου.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks