-
Αρχική > Απόψεις > Κοροναϊός και γούνα: Στάση αναμονής και προσευχής. (Δώρα Κωτσοπούλου )

Κοροναϊός και γούνα: Στάση αναμονής και προσευχής. (Δώρα Κωτσοπούλου )

Με ιδιαίτερη ανησυχία πλέον παρακολουθούν οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του κοροναϊού και τις επιπτώσεις του στον κλάδο της γούνας.

Όπως πολλοί ανέμεναν, μετά την ακύρωση της διεθνούς έκθεσης Καστοριάς και πριν λίγες ημέρες του 5 ου fur festival

Γούνας οι καστοριανοί και Σιατιστινοί  πλέον  γουνοποιοί  φοβούνται  για το τελειωτικό χτύπημα του πολύπαθου αυτού κλάδου που εδώ και χρόνια ήταν ο μοχλός ανάπτυξης για την ακριτική μας περιοχή

Υπάρχει  πλέον  έκδηλη  αδυναμία των κινέζων να συμμετάσχουν σε εκθέσεις  και είναι ξεκάθαρο ότι ο κλάδος κλονίζεται αφού η Κίνα εκπροσωπεί έως κα το 90% της παγκόσμιας αγοράς.

Αυτό φυσικά επηρεάζει άμεσα τους γουνοποιούς στην Καστοριά, αφού αφενός δεν μπορούν να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και αφετέρου δεν έχουν όχι απλά ενδείξεις για την πορεία των τιμών, αλλά ούτε πρόσβαση σε πρώτες ύλες.

Η απαισιοδοξία είναι έκδηλη πλέον σε δηλώσεις επιχειρηματιών και φορέων και πολλοί εκφράζουν τους φόβους για το τέταρτο και τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο εάν η κατάσταση συνεχιστεί μέχρι και τον χειμώνα που μας έρχεται . Και αφού κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης συγκυρίας και στήριξης των γουναράδων στην μετα-κοροναϊκή εποχή, ένας ολόκληρος κλάδος απλά κρατάει στάση αναμονής και προσευχής.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks