-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μήνυμα της ΝΟΔΕ Καστοριάς για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Καστοριάς για την νέα σχολική χρονιά

 

Σήμερα χτυπάει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς

.Μιας χρονιάς η οποία φέτος θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, με ζητήματα που ξεπερνούν  το παιδαγωγικό έργο που επιτελείται στις σχολικές μονάδες.

Αν δεν υπήρχε η πανδημική απειλή, σήμερα θα μνημονεύαμε τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία. Τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στην Γενική Αγωγή που θα υλοποιηθούν τα επόμενα δύο σχολικά έτη στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς επίσης θα τονίζαμε την μαζική κάλυψη των λειτουργικών κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πιο έγκαιρα από ποτέ.

Φέτος όμως δεν είναι χρονιά για πανηγυρισμούς και εφησυχασμό. Εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός καλούμαστε όλοι μας, Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες καθώς και οι πολίτες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, να οπλιστούμε με δύναμη, ευθύνη, υπομονή, εμπιστοσύνη και φιλότιμο ώστε να συμβάλουμε τα μέγιστα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Οφείλουμε να βρίσκουμε τις λύσεις στα προβλήματα και όχι τα προβλήματα στις λύσεις ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks