-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά Πορια : Αρνητικό το τεστ κορονοϊού στον 31χρονο που ήταν σε καραντίνα

Καστοριά Πορια : Αρνητικό το τεστ κορονοϊού στον 31χρονο που ήταν σε καραντίνα

Με βάση τα πρωτόκολλα θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ κορονοϊού

Αρνητικό ήταν το τεστ κορονοϊού που υποβλήθηκε ο 31χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην Καστοριά. Ο 31χρονος βρισκόταν σε καραντίνα, καθώς εργαζόταν στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά. Ωστόσο, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα ελήφθη δείγμα για να ξαναγίνει τεστ. Αρνητικό βγήκε και το δεύτερο τεστ για τον κορονοϊό και πλέον αναμένεται η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

«Αβλεψίες της επιχείρησης και σιωπή εργαζομένων το κοκτέιλ για κορονοϊό»

Οι σοβαρές αβλεψίες της επιχείρησης αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και η σιωπή κάποιων εργαζομένων που δεν ανέφεραν ότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, φοβούμενοι ότι, αν μπουν σε καραντίνα, θα χάσουν μεροκάματα, οδήγησαν στην επιβεβαίωση δεκάδων θετικών στον ιό κρουσμάτων στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά και στην ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε πολλές τοπικές κοινωνίες.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, Θεανώ Ζουρνατζίδου, επικαλούμενη καταγγελίες εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι η μαζική ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορονοϊού συνέπεσε με την ολοκλήρωση της παραγωγής για φέτος, μιας και ολοκληρώθηκε η συγκομιδή των ροδάκινων, γεγονός που, κατά την ίδια, δημιουργεί υπόνοιες ότι ύποπτα κρούσματα ενδεχομένως νωρίτερα να αποκρύφτηκαν, ώστε να μη χάσει κέρδη ο επιχειρηματίας.

Την ίδια στιγμή η γενική γραμματέας του Συλλόγου Εποχικών Εργαζόμενων σε Κονσερβοποιία και Διαλογητήρια Νομού Πέλλας, Μάρθα Σαλτσίδου, είχε τονίσει στο ethnos.gr ότι, αν και τα πρώτα επιβεβαιωμένα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, με ευθύνες της Πολιτείας και των επιχειρηματιών δεν ελήφθησαν αυστηρότερα μέτρα, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς του ιού. 

εθνος

Top
Enable Notifications OK No thanks