-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μαρία Αντωνίου: Συντονισμένα θα κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη

Μαρία Αντωνίου: Συντονισμένα θα κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη

Άρθρο της Μαρίας Αντωνίου, Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στον Τύπο Θεσσαλονίκης

Της Μαρίας Αντωνίου – Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Αναμφισβήτητα το 2020 είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Η πανδημία προκάλεσε κραδασμούς στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση λαμβάνοντας τα μέτρα εκείνα που θα προστάτευαν πρωτίστως την υγεία των πολιτών και κατά δεύτερον θα επέφεραν τις λιγότερο δυνατές απώλειες στην οικονομία της χώρας μας.

Η Κυβέρνησή μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις ανάγκες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με ένα πακέτο μέτρων στήριξης που προσαρμόζεται μέχρι και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ενίσχυσης των πληγέντων από την υγειονομική κρίση με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Άλλωστε όπως δείχνουν και τα στοιχεία, η χώρα μας παρά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων που είδαμε τον Αύγουστο, παραμένει σταθερά ανάμεσα στις χώρες με τα καλύτερα αποτελέσματα στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Θύμα του covid-19 και η 85η ΔΕΘ, που ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά από 84 συνεχείς διοργανώσεις. Το γεγονός, όμως, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, όχι μόνο δεν μειώνει αλλά εντείνει το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.

Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και τις επαφές που είχε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καταγράφοντας την πορεία μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχουν βρει τον βηματισμό τους.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στο Thessaloniki Helexpo Forum, ένα σημαντικό και συμβολικό, λόγω εποχής, πολιτικο-οικονομικό φόρουμ, που έρχεται να αναδείξει προβλήματα και να προτείνει λύσεις.

Ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοινώνει στους παραγωγικούς φορείς το οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες και παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση τον σχεδιασμό μας και όσα κάναμε και όσα θα κάνουμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη

Η Κυβέρνησή μας, λοιπόν, μελετά και σχεδιάζει στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα πολιτικής, που ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις, στηρίζουν τους εργαζόμενους, ενισχύουν τις ευάλωτες ομάδες και ανακόπτουν την αρνητική πορεία.

Και μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ύφεση στη χώρα μας το 2ο τρίμηνο έφτασε το 15,2%, ποσοστό μεγάλο όπως λέει και ο Πρωθυπουργός, το οποίο όμως βρίσκεται στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωζώνης με ισχυρότερες χώρες της Ένωσης να έχουν μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα (βλ. Ισπανία -22,1%, Γαλλία -19%, Ιταλία -17,3%, Πορτογαλία -16,3%).

Ως Κυβέρνηση γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας και δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Με συνεχή προσπάθεια και αγώνα θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση και είμαστε βέβαιοι ότι το 2021 θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας αυτή τη δοκιμασία και θα έχουμε βάλει τα θεμέλια για μία πολύ ουσιαστική και ρωμαλέα ανάπτυξη.

Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Συντονισμένα, λοιπόν, κρατικός μηχανισμός, επιστημονική κοινότητα, παραγωγικοί φορείς, απλοί πολίτες θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη για να πάμε ένα ακόμα βήμα μπροστά την Ελλάδα μας.

Ως Κυβέρνηση οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Με πίστη στις δυνάμεις μας και αποφασιστικότητα. Μαζί συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά!

typosthes.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks