-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πάνω από 55% η ανεργία στην Π.Ε. Καστοριάς

Πάνω από 55% η ανεργία στην Π.Ε. Καστοριάς

Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της εργασιακής κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση τα στατιστικά των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων

 

Στην Π.Ε. Καστοριάς, όπως επισημαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς, η εργασιακή κατάσταση οδηγείται πλέον σε συνθήκες εργασιακής αποσύνθεσης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα ειδικής μέριμνας για τον νομό -υλοποίηση τοπικού προγράμματος- και αυτό για να μη φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι η πανδημία έδωσε τη χαριστική βολή. Στην περιοχή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Κ.Κ., το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 55%.
Από την άλλη πλευρά πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία αναφέρουν το τελευταίο διάστημα μείωση της ανεργίας, η οποία αγγίζει μάλιστα μόλις το 21%. Το ποσοστό αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, διότι δεν εδράζεται σε κανένα πραγματικό και υπαρκτό στοιχείο. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και δείχνει ότι είναι ελάχιστα τα 8ωρα, οι ελαστικές μορφές εργασίας επικρατούν και η απλήρωτη εργασία είναι πλέον ο κανόνας για όσους δεν έχουν απολυθεί.
Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς προτρέπει την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της μετά από σοβαρή διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πιέσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά. Όπως είναι για συνέχιση του φράγματος Νεστορίου, που είναι εύλογη η απορία μας γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Μόνο σοβαρές προτάσεις για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάτι διαφορετικό, μέχρι να βγει τελικά, ο νομός από αυτή τη στασιμότητα.

Διαβάστε τι συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στο makthes.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks