-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Μαρία Νάτσιου Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «θα κάνουμε τα πάντα σαν κυβέρνηση, θα δώσουμε την μάχη και θα τα καταφέρουμε». Εφημερίδα Ν. Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Μαρία Νάτσιου Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «θα κάνουμε τα πάντα σαν κυβέρνηση, θα δώσουμε την μάχη και θα τα καταφέρουμε». Εφημερίδα Ν. Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

 

Μαρία  Νάτσιου Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «θα κάνουμε τα πάντα σαν κυβέρνηση και σαν κομματικός μηχανισμός να επαναφέρουμε την χώρα μας στην κανονικότητα, θα δώσουμε την μάχη και θα τα καταφέρουμε».

 

 

Συνέντευξη Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Για τον αγώνα που δίνει  σε πολλά μέτωπα η κυβέρνηση της Ν. Δ, καθώς επίσης και η ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς με  προσωπικό και υγειονομικό υλικό, αλλά και στα έργα που πραγματοποιεί  η Ν .Δ. αναφέρθηκε  σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  η γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ Μαρία Νάτσιου.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι  είναι περήφανη που ο πρόεδρος την  επέλεξε  στην κορυφαία θέση , ως Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχοντας ευθύνη σε πανελλήνιο επίπεδο για τον τομέα αυτό.

 

 

Μετά από μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο λόγω του Κορονοιού, η ανησυχία παραμένει στον κόσμο καθώς φαίνεται ότι θα υπάρξει συνέχεια των προβλημάτων. Πόσο έτοιμοι πιστεύετε ότι είμαστε αυτή την φορά, τόσο σαν πολιτεία όσο και σαν πολίτες;

 

Η περίοδος που διανύουμε εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, απρόβλεπτα τα  προβλήματα και εκτός κάθε προγραμματισμού.  Για την αντιμετώπιση της  πανδημίας η κυβέρνηση μας σε πρώτη φάση έκανε τα πάντα, στήριξε την εργασία, στήριξε τις επιχειρήσεις, στήριξε τους πολίτες, πολλαπλασίασε τις εντατικές μονάδες, σε υγειονομικό επίπεδο προσελήφθησαν 6.500 χιλιάδες υγειονομική υπάλληλοι.

Ήμασταν η χώρα που αναδείξαμε επιστήμονες παγκοσμίου κύρους που υπηρετούν το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχουμε ένα καλά οργανωμένο σύστημα υγείας το οποίο στη συνείδηση του κόσμου είναι ασφαλές. Επίσης επιτύχαμε  το σύνολο των πολιτών να κατανοήσει την επικινδυνότητα του ιού και ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για την προστασία του και το καλό του . Καταφέραμε σαν χώρα να είμαστε παγκόσμιο πρότυπο αναφοράς για την νίκη εναντίων του ιού έχοντας παγκόσμια θετική υγειονομικήεικόνα, ξεπερνώντας άλλες χώρες, οι οποίες διαφήμιζαν τα συστήματα υγείας τους.

Ο κορονοιός είναι και παραμένει ανάμεσα μας, οι επιστήμονές μας, όμως, είναι πλέον πιο έμπειροι, τα νοσοκομεία μας πλήρως εξοπλισμένα, εκτιμώ ότι και τώρα εάν θα χρειαστεί να δώσουμε μάχη θα τηνκερδίσουμε. Βέβαια η τήρηση των υγειονομικών κανόνων είναι η υποχρέωση του κάθε πολίτη ο οποίος πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Την θλιβερή  μειοψηφία των αρνητών μάσκας και των αρνητών ύπαρξης του ιού, χωρίς ούτε ένας επιστήμονας να στηρίζει αυτή την άποψη,εγώ θα την αποδώσω σε ανθρώπους με ταπεινά πολιτικά κίνητρα.

 

Πέρασε ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς αξιολογείται την πορεία και τα αποτελέσματα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Καστοριά ειδικότερα;

 

Την αξιολόγηση  κ. Κωτσσοπούλου δεν θα την κάνω εγώ γιατί ίσως να είμαι μεροληπτική η αξιολόγηση αυτού του χρόνου γίνετε από το σύνολο των πολιτών και εμφανίζετε σε όλες τις δημοσκοπήσεις όλων των εταιριών, οι οποίες δείχνουν διπλάσια ποσοστά στην νέα δημοκρατία απ’ ότι στην αντιπολίτευση με το πρωτοφανές γεγονός ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης το κόμμα που κυβερνά να ενισχύετε και η αντιπολίτευση να μειώνει τα δημοσκοπικά ποσοστά της.

Όσο αφορά δε τον πρωθυπουργό τα ποσοστά αποδοχής του από τους πολίτες φτάνουν σε υψηλότεραποσοστά από όλους τους πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης και σχεδόν τρεις φορές πάνω από του αρχηγού της αντιπολίτευσης.  Όσον αφορά τα αποτελέσματα θα αναφερθώ μόνο σε ορισμένα τα οποία σηματοδότησαν την θετική πορεία της κυβέρνησης σε αυτό τον χρόνο

 

Α. Το θέμα του Έβρου η νίκη της Ελλάδος στην αναχαίτιση των ορδών που έστειλε ο Ερντογάν στον Έβρο και την μείωση όλων των ροών στα νησιά μας γιατί και ίσως τώρα ο κ. Τσίπρας θα έμαθε ότι υπάρχουν σύνορα.

Β. την μάχη εναντίων του κορονοιού και τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε

Γ. την στήριξη των συντάξεων σε αντίθεση με όλους εκείνους που έλεγαν ότι οι συντάξεις θα μειωθούν.

Δ. Τα 32 συν τριάντα δις που εξασφάλισε η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, την εργασία και τις επιχειρήσεις. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, το νέο σύνταγμα και τόσα άλλα που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά.

Όσον αφορά τον νομό μαςπάνω από όλα αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και υγειονομικό υλικό, που έγινε, η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ το οποίο ξεκίνησε από φέτος με δύο τάξης Πρώτη και Δευτέρα, ενώ θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις στην διάρκεια της τετραετίας.

 

Είστε από τους πιστούς και μακροχρόνιους στρατιώτες του κόμματος και πρόσφατα μάλιστα αποκτήσατε μια κυρίαρχη θέση στην οργανωτική δομή της ΝΔ. Ποιες είναι οι εμπειρίες, οι προσδοκίες και φυσικά οι φιλοδοξίες για την επόμενη μέρα;

Είμαι και παραμένω στρατιώτης απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και το καταστατικό του κόμματος μου. Είμαι περήφανη που ο πρόεδρος με επέλεξε στην κορυφαία θέση της, ως Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχοντας ευθύνη σε πανελλήνιο επίπεδο για τον τομέα αυτό. Εκτιμώ ότι ήταν η αναγνώριση μέσω αξιολόγησης της ιδεολογικής μου προσήλωσης στις αρχές του φιλελευθερισμού και της ορθής και συνεπούς κομματικής μου δράσης.

Συνεπώς όλη αυτή την σωρευμένη εμπειρία την έχω σε απόλυτη διάθεση για δράση και αγώνα. Φυσικά η φιλοδοξία μου είναι να παραμείνω στην πρώτη γραμμή για μια επιτυχή διακυβέρνηση του κόμματος μου και την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές.

Η κυρίαρχη κουβέντα στην Καστοριά έχει να κάνει με την επόμενη μέρα και την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας των νέων. Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει και πώς μπορούμε να το πετύχουμε καλύτερα;

 

Εκείνο που έχω να σημειώσω είναι ότι πρόσφατα η κυβέρνηση αύξησε τον προϋπολογισμό κατά 6 δις ευρώ για την ενίσχυση  των συνεπειών του κορονοιού, την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, από τον επόμενο μήνα θα είναι στην διάθεση του υπουργείου εργασίας ευρωπαϊκό κονδύλι για το πρόγραμμα SURΕγια την στήριξη της εργασίας, τα υπόλοιπα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.

Διαδεχτήκαμε μια κυβέρνηση ανεύθυνού δεκαπενταμελούς,ερασιτεχνών, που διέλυσε τα πάντα, θα κάνουμε τα πάντα σαν κυβέρνηση και σαν κομματικός μηχανισμός να επαναφέρουμε την χώρα μας στην κανονικότητα, θα δώσουμε την μάχη και θα τα καταφέρουμε.

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks