-
Αρχική > Τοπικά νέα > Εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» σε όλη τη χώρα: AΠΟΎΣΑ η Καστοριά!

Εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» σε όλη τη χώρα: AΠΟΎΣΑ η Καστοριά!

Το πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» για την επέτειο 200 χρόνων από την επανάσταση θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων θα έχει την ευκαιρία ο καθένας να γνωρίσει την παράδοση αλλά και περιοχές της Ελλάδος που θα βοηθηθούν στην ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Βλέποντας τον χάρτη με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού από τις ελάχιστες περιοχές που δεν επιλέχθηκαν είναι και η Καστοριά. Γνωρίζουμε πως έχει υπάρξει πρόταση από επιχείρηση της περιοχής για ένταξη στο πρόγραμμα.
Η Καστοριά για ακόμη μια φορά άφαντη και μόνη της στην κατρακύλα. Το μόνο ενδιαφέρον των τοπικών αρχόντων είναι στην γουνοποιία που σβήνει, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 60% και η πόλη κάθε χρόνο ζει τεράστια μείωση πληθυσμού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στο ξεκίνημά της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» έθεσε ένα σημαντικό στόχο: το πρόγραμμα της εθνικής μας επετείου να είναι δημιούργημα του κάθε Έλληνα, του κάθε πολίτη, του κάθε φορέα. Σήμερα, έχοντας πλέον στην πλατφόρμα μας 1733 προτάσεις για δράσειςκαι εκδηλώσεις που θα τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το στοίχημα έχει κερδηθεί
Το πρόγραμμα των εορτασμών δεν θα επικεντρωθεί στην Αθήνα. Ο παλμός της επετείου θα χτυπήσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, σε κάθε μικρό χωριό. Όχι μόνο επειδή μας αφορά όλους αλλά και επειδή είναι ιστορικά συνεπές. Η Επανάσταση ξεκίνησε από τις κοινότητες των Ελλήνων και ο εορτασμός της επετείου θα αναδεικνύει και αυτή τη διάσταση.
Στην προσπάθεια αυτή είχαμε τη συμπαράσταση των αυτοδιοικητικών φορέων σε όλη την Ελλάδα. 118 Δήμοι, από 45 νομούς της χώρας, κατέθεσαν 371 προτάσεις. Το 60% των προτάσεων αυτών αφορούν δράσεις με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά ενώ το 40% αφορά δράσεις ή εορταστικές εκδηλώσεις με ιστορικό αποτύπωμα.
Την Περιφέρεια αφορά και η πρώτη κεντρική πρωτοβουλία της Επιτροπής, οι «Γιορτές των Πόλεων». Συγκεκριμένα, την 25η Μαρτίου 2021 θα διοργανωθούν επετειακές εκδηλώσεις σε Δήμους με μεγάλο ιστορικό αποτύπωμα. Επίσης, στις 20 και 21 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα διοργανωθούν εορτασμοί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών της χώρας. Η προσέγγιση των εκδηλώσεων αυτών θα αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής εκείνης και κυρίως θα αντανακλά τη φιλοσοφία μας, ο παλμός της εθνικής επετείου να ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Οι Έλληνες, ενωμένοι, περήφανοι για την ιστορία μας και με αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας θα τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική μας επέτειο με τον τρόπο που της αρμόζει.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks