-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Η δίκη και η εκτέλεση για την πεθερά που δηλητηρίασε τον γαμπρό της

Η δίκη και η εκτέλεση για την πεθερά που δηλητηρίασε τον γαμπρό της

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε το χρόνο 60 χρόνια πριν, όταν η Ελλάδα συγκλονίζεται από την τραγική είδηση της δολοφονίας ενός άνδρα από την πεθερά του.

Γιατί; Γιατί απλά δεν τον ήθελε.
Μεταφερόμαστε στη θέση Τράπι του χωριού Άγιος Ανδρέας Μακρυνείας, στην Αιτωλοακαρνανία όπου στις 18 Οκτωβρίου του 1960 γίνεται ένα αποτρόπαιο έγκλημα.
Τι συνέβη λοιπόν?
Η πεθερά έφτιαξε τη φασολάδα και η γυναίκα του την πήγε στο αγρόκτημα, όπου εργαζόταν σκληρά λέγοντάς του πως ήταν πολύ νόστιμη. Εκείνη, ισχυριζόμενη ότι είχε φάει δεν άγγιξε το φαγητό. Ο άτυχος άνδρας λίγη ώρα μετά, άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους, ώσπου τελικά κατέληξε.
Μάνα και κόρη, ενώ ήθελαν να το παρουσιάσουν σαν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο, ο γιατρός από το Μεσολόγγι είχε άλλη άποψη. Έτσι, έστειλε στα τοξικολογικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας δείγμα από τη σορό.
Για μέρες έκλαιγαν μαυροφορεμένες για το κακό που τους βρήκε.
“Μα ήταν θηρίο το παλικάρι μας, πώς το ‘ παθε το κακό”. Έλεγαν. Ένα μήνα μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών  εξετάσεων ήταν ξεκάθαρα: Αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από παραθείο.
Από την ανάκριση προκύπτει ότι μάνα και κόρη είχαν δηλητηριάσει το γαμπρό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε ποσότητα παραθείου το οποίο, όπως ισχυρίστηκε το είχε αγοράσει για τα χωράφια της.
Όταν ομολόγησε ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Κύριε διοικητά μου, τον πήραμε σώγαμπρο, του δώσαμε την περιουσία μας, κι αυτός μας παραμελούσε…καλά λοιπόν την έπαθε… “.
Προσπάθησε να παρουσιάσει την κόρη της αμέτοχη στο έγκλημα. Στο Κακουργιοδικείο Αμαλιάδας όπου δικάστηκαν, αποδείχθηκε ότι στην υπόθεση υπήρχαν και περουσιακές διεκδικήσεις, αφού η πεθερά ζητούσε πίσω το ακίνητο που είχε λάβει ως προίκα το θύμα.
Η μάνα καταδικάστηκε σε θάνατο ενώ η κόρη κρίθηκε αθώα. Το κακουργιοδικείο της Πάτρας, ξαναδίκασε την υπόθεση και καταδίκασε τελικά την κόρη σε 15 χρόνια κάθειρξη αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικά. Δυο χρόνια αργότερα η πεθερά εκτελέστηκε στην περιοχή του Υμηττού.
Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου όλα ήταν έτοιμα. Η “κακιά” πεθερά που ήξερε ότι περνούσε τις τελευταίες της στιγμές έκλαιγε απαρηγόρητη. Η κόρη την ώρα του αποχωρισμού ζητούσε να την πάρει μαζί της. Πριν την εκτέλεση η θανατοποινίτισσα εξομολογήθηκε και κοινώνησε, ενώ ο ιερέας ενώ ο ιερέας που την είδε είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως του φάνηκε πραγματικά μετανιωμένη για ό, τι είχε κάνει…
Πηγή: thebest.gr
            Αντλήθηκαν πληροφορίες από το                    βιβλίο του Πάνου Σόμπολου με τίτλο “Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα” από τις εκδόσεις Πατάκη

 

Top
Enable Notifications OK No thanks