-
Αρχική > Συνταγές > ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΖΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΖΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά

2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
Γέμιση: ο,τι θελουμε
Εγώ έκανα τα μισά με φέτα και τα υπόλοιπα με φέτα και ζαμπον
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατευω καλά .
Τέλος προσθέτω και το αλεύρι με το αλάτι σταδιακά και ζυμωνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη τρυφερή που να ξεκολλάει από τη λεκανίτσα μας!!!
Λαδωνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!! Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 ίσες
μπαλιτσες.
Ανοίγω φυλλο οβάλ και όχι πολύ χοντρό.
Γεμίζω,τυλιγω,κλεινω,αλοιφω αυγο, ψηνω μιση ωρα.

Θωμη Μπαλτσαβια    ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Top
Enable Notifications OK No thanks