-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Όλγα Βασιλειάδου : «Κάνουμε  τα αδύνατα  δυνατά για την ομαλή λειτουργία των σχολειών Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ.  »

Όλγα Βασιλειάδου : «Κάνουμε  τα αδύνατα  δυνατά για την ομαλή λειτουργία των σχολειών Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ.  »

 

 

Στόχος μας να υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πολιτεία, φορείς, συλλόγους, με κοινό σκοπό όλων την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης

 

θεοδώρα Κωτσόπουλου

Για τον  συντονισμό όλων των ενεργειών  για τα κοάσματα κοροιονιού στα σχολεία και στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας, των αλλά και για τους στίχους όπως να υπάρχει  μια αρμονική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πολιτεία, φορείς, συλλόγους, με κοινό σκοπό όλων  για τη  βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αναφέρθηκε σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η  προϊσταμένη  της Β΄θμιας εκπ/δευσης Καστοριάς  κ. Όλγα Βασιλειάδου.

Φέτος ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με τον αγιασμό “εξ αποστάσεως” και την χορήγηση μασκών. Πώς κρίνετε ότι πήγε η διαδικασία;

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων μας και φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την σχολική ζωή. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν ιδιαίτερη και η εκκλησία πάντοτε στο πλευρό της εκπαίδευσης κατάφερε να επιτελέσει το έργο της τελώντας τους αγιασμούς σύμφωνα με το ειδικό  πρωτόκολλο. Όσο αφορά στις μάσκες είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Aνακοινώθηκαν κρούσματα σε μερικά σχολεία της πόλης. Ποιες ήταν οι πρώτες σας ενέργειες και πώς θα κινηθείτε από εδώ κ μπρος;

 

Δυστυχώς και στην Καστοριά εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα  στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ήταν κάτι που όλοι περιμέναμε σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι ειδικοί,  γιατί τα σχολεία δεν είναι αποκομμένα από την κοινωνία.   Οι ενέργειες που γίνονται είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εδώ θέλω να τονίσω την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι COVID της κάθε σχολικής μονάδας που κάνουν τις ιχνηλατήσεις,  για να μπορεί η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας να γνωμοδοτήσει σχετικά με την αναστολή τμήματος ή σχολείου. Η διαδικασία απαιτεί  την  γρήγορη και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων  από Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΟΔΥ, σχολεία και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να μπορεί να παρθεί η απόφαση.  Το πρώτο μου μέλημα είναι ο συντονισμός όλων των ενεργειών  και στην συνέχεια η σχετική απόφαση της αναστολής λειτουργίας,  όπου απαιτείται.

 

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, πώς κρίνετε το επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό;

 

Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς ως εκπαιδευτικός και ως στέλεχος εκπαίδευσης, Διευθύντρια σε σχολική μονάδα, θέλω να τονίσω το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, που με ευσυνειδησία και  αυταπάρνηση πολλές φορές προσπαθούν  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρά τις ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες. Στην δεδομένη χρονική στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια πρόκληση την πανδημία. Όσο αφορά στο υλικό είναι σε αρκετά  καλή κατάσταση και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο   με την νέα προμήθεια υλικού,  που θα γίνει ελπίζουμε μέχρι  το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Εκτός από τα θέματα του Κορονοιού, ποιες είναι οι βασικές σας επιδιώξεις και τι στόχους έχετε για την θητεία σας

Στόχος μας να υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πολιτεία, φορείς, συλλόγους, με κοινό σκοπό όλων την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για ένα πολιτισμένο περιβάλλον σχολείου, με ενίσχυση του παιδαγωγικού   και ανθρωπιστικού ρόλου της εκπαίδευσης, της καλλιέργειας του εθελοντισμού, της εξωστρέφειας σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.

Top
Enable Notifications OK No thanks