-
Αρχική > Συνταγές > ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια. Μόλις βγήκε ζεστός ζεστός

. 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
.2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
.3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
. 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
.8 κ.σ. ζάχαρη
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.❣❣❣

Katerina Kostanasiou-Tatsi

Top
Enable Notifications OK No thanks