Βράζει η Βόρειος Ελλάδα, πολλαπλασιάζονται  επικίνδυνα τα κρούσματα στην Κοζάνη  αναφέρει το ρεπορτάζ του Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μίλησε στην κάμερα: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είμαστε η περιφερειακή ενότητα  με τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα».

Η χαλάρωση των μέτρων  κατάφερε  σε λίγα 24 ωρα να κοκκινίσει  την Κοζάνη  με πάνω από 180 ενεργά κρούσματα σε μια πόλη 42.000.«Βλέπαμε την αναγημένη μας ομάδα μήπως προκριθεί και δεν τηρήθηκε καμιά απόσταση στα αθλητικά καφέ» σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης.

Κάποιοι  πελάτες των καφέ παρότι η χρήση μάσκα είναι επιβεβλημένη σε δημόσιους  χώρους  αν υπάρχει συνωστισμός,  δεν θεωρούν υποχερωτική την χρήση μάσκας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. «Δεν είμαστε σε κατάσταση συγχρωτισμού» αναφέρει πελάτης,  «όταν καθόμαστε και κρατάμε αποσπάσεις δεν είμαστε υποχρεωμένο» προσθέτει άλλος .»Φοράτε μάσκες;» ρωτά η δημοσιογράφος, «φοράμε» απαντούν κάτοικοι καθισμένοι στα παγκάκια βάζοντας εκείνη τη στιγμή  τις μάσκες τους, «δεν τις φοράτε» επισημαίνει η δημοσιογράφος.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων έχει αναστατώσει την Κοζάνη. 350-680 τεστ διενεργούνται καθημερινά σε μια κόκκινη περιοχή που βράζει ο ιός. Κόκκινη περιοχή που βράζει ο κορωνοϊός.

Ιωάννα Παπαδημητρίου