-
Αρχική > Αθλητικά > ΕΠΣ Καστοριάς – Οι 13 μονομάχοι της Α’ Κατηγορίας: Με στόχο μία ικανοποιητική πορεία η Δόξα Αμπελοκήπων θα συμμετέχει για 27η χρονιά στην Α’ κατηγορία

ΕΠΣ Καστοριάς – Οι 13 μονομάχοι της Α’ Κατηγορίας: Με στόχο μία ικανοποιητική πορεία η Δόξα Αμπελοκήπων θα συμμετέχει για 27η χρονιά στην Α’ κατηγορία

Για 27η χρονιά θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας η Δόξα Αμπελοκήπων, η οποία συμπληρώνει 59 χρόνια από την ίδρυσή της το 1961.

Στα 39 χρόνια παρουσίας της στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καστοριάς, η Δόξα μετράει 27 συμμετοχές στην Α’, 8 στην Β’ και 4 στην Γ’ κατηγορία, έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 4 στην Β’.

Ωστόσο, οι μαυραετοί σε όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατάφεραν ποτέ να γευτούν τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, αν και 3-4 φορές την άγγιξαν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Αντίθετα, στον θεσμό του Κυπέλλου, πριν δύο χρόνια και μετά από 7 συμμετοχές σε ημιτελικούς της διοργάνωσης, κατάφεραν για πρώτη φορά να προκριθούν σε Τελικό Κυπέλλου, όπου και αναδείχθηκαν φιναλίστ, σημειώνοντας την κορυφαία διάκριση στην πολυετή τους ιστορία.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ανελλιπώς στην Α’ κατηγορία, κινούμενοι ωστόσο στην μετριότητα – με εξαίρεση το 2012 όταν τερμάτισαν στην 2η θέση.

Οι “μαυραετοί” τα τελευταία χρόνια δίνουν βαρύτητα στις ακαδημίες, προκειμένου μέσα από αυτές να προωθούν ποδοσφαιριστές στην ανδρική ομάδα, ενώ στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας παρέμεινε ο Ιορδάνης Ντίμτσιος.

sentranews.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks