-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ηρώ Μπουρνάζου εργολάβος : Στην τελική ευθεία το αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς ( Δώρα Κωτσοπούλου  εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Ηρώ Μπουρνάζου εργολάβος : Στην τελική ευθεία το αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς ( Δώρα Κωτσοπούλου  εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Σάρκα κι οστά πλέον  παίρνει η κατασκευή του αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου  και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς «ΜΑΘΙΟΥΘΑΚΗ». Ήδη το κτίριο έχει «σηκωθεί» και απομένει να «πέσει» ο τελευταίος όροφός του.

Το γεγονός της ανέγερσης του αστυνομικού μεγάρου προσέδωσε ιδιαίτερη αισιοδοξία και ικανοποίηση στους πολίτες της Καστοριάς, καθώς πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο για τον ακριτικό μας νομό και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Η κατασκευή του Αστυνομικού  Μεγάρου  Καστοριάς με  προϋπολογισμό 5.838.001,67 € πέρασε από πολλές γραφικές παλινωδίες είχε διχάσει την τοπική μας κοινωνία  και παράλληλα  κρατάει σε στάση αναμονής την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Καστοριάς, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς εδώ και πολλά χρόνια την ανέγερση του.

Μπουρνάζου Ηρώ εργολάβος

Όπως δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η  εργολάβος  της Εύδρομος Εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή και ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου  κ.  Ηρώ Μπουρνάζου  Πολιτικός Μηχανικός  – καλώς εχόντων των πραγμάτων –  το Αστυνομικό  Μέγαρο, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, πρόκειται να ολοκληρωθεί, τον  Σεπτέμβριο  του 2021. «Οι εργασίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς όπως βλέπετε, τελειώνει ο φέρων οργανισμός και  έχουμε να ρίξουμε και μια ακόμη  πλάκα. Επίσης ξεκίνησαν στο υπόγειο, οι τοιχοποιίες και οι σοβάδες αυτές οι εργασίες  έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αυτά έχω , από την ενημέρωση και πρώτη εικόνα που είχα κατά την άφιξη μου εδώ, επειδή είμαι και καινούργια επιβλέπων μηχανικός», ενημέρωσε η κ Μπουρνάζου για να καταλήξει, « Ευελπιστούμε  όλα  να εξελιχθούν  ομαλά και  να  ολοκληρωθεί  το έργο μέσα στο πλαίσιο που έχουμε θέσει ως κατασκευαστική εταιρεία».

 

Ολυμπία Τελιγιοριδου : Κανένας δεν λέει ότι το έργο αυτό το ξεκινήσαμε εμείς, αλλά προσπαθούν και να το αποσιωπήσουν»

Την ικανοποίηση της εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ολυμπία Τελιγιοριδου για την κατασκευή του έργου  για το οποίο συνέβαλλε το ΣΥΡΙΖΑ .«Είναι ένα έργο το οποίο προσπαθήσαμε πάρα πολύ να επιλύσουμε γραφειοκρατικά ζητήματα, για να μπορέσει να υλοποιηθεί. Όταν πέσανε τα θεμέλια θυμάστε, κ Κωτσοπούλου  έλεγαν  ότι είναι προεκλογική φιέστα και δεν θα γίνει, σήμερα διαψεύδονται όλοι αυτοί  κανένας δεν λέει ότι το έργο αυτό το ξεκινήσαμε εμείς, αλλά προσπαθούν και να το αποσιωπήσουν. Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί προσπάθησα πάρα πολύ να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ηδη οι εργασίες προχώρησαν πάρα πολύ, μέσα στον χρόνο που έχει αναλάβει η εταιρεία θα έχει περατωθεί». Είμαστε , τόνισε η κ. Τελιγιορίδου  πάρα πολύ χαρούμενοι γι αυτό, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε το ίδιο χαρούμενοι για άλλα πράγματα που παλέψαμε να κερδίσει και τα οποία κέρδισε η Καστοριά. αλλά αυτή κ Κυβέρνηση τα κατέστρεψε, όπως το τμήμα προσχολικής αγωγής, στο Πανεπιστήμιο, η κατάργηση του φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού, καθυστερεί τρία χρόνια την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου,  δεν προχωράει τα έργα της αναβάθμισης του αεροδρομίου, και του σιδηροδρόμου πράγματα για τα οποία είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, γιατί φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της ενδιαφέρονται μόνο για την ιδεοληψία του κόμματος τους και όχι για την Καστοριά.

Παρόλα αυτά, κατέληξε  το αστυνομικό κτήριο, ήταν από αυτά που δεν κατάφεραν να το σταματήσουν και που θα παραδοθεί στους αστυνομικούς και στους πολίτες της Καστοριάς ένα σύγχρονο κτήριο με πολύ ωραία αρχιτεκτονική και γι αυτό πραγματικά νιώθουμε πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks