-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Σε εφαρμογή το πρώτο τοπικό lockdown στην Κοζάνη – Προβληματισμός από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Σε εφαρμογή το πρώτο τοπικό lockdown στην Κοζάνη – Προβληματισμός από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Σε εφαρμογή το πρώτο τοπικό lockdown στη χώρα, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων. Από σήμερα και για 14 μέρες, θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα στην περιοχή της Κοζάνης, μετά τον εντοπισμό 227 κρουσμάτων τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Πρόκειται για την πρώτη περιφέρεια που σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, τίθεται σε Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου.

 

Υποχρεωτική ειναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Αναστέλλονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ενω απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων, αρχαιολογικών χώρων, θεαμάτων, αθλητικών δραστηριοτήτων, παιδότοπων, κομμωτηρίων, κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων. Επιτρέπεται μόνο η διανομή προϊόντων σε πακέτο.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ στα ΑΕΙ θα ισχύει μονο η τηλεκπαίδευση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί αύριο στην περιοχή, όπου σε σύσκεψη θα εξεταστεί η κατάσταση και θα δοθούν όλες οι διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων.

Χθες ανακοινώθηκαν 453 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, από αυτά τα 207 εντοπίζονται στην Αττική. Είχαμε 13 νέους θανάτους, ενώ 82 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ερτ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks