-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ι.Ν. Άγιου Νικάνορα : Προσέφερε  στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν  έναν μεγάλο αριθμό από προστατευτικές μάσκες ( Δώρα Κωτσοπούλου Εφημερίδα Ν. Κ . Φωτογραφίες )

Ι.Ν. Άγιου Νικάνορα : Προσέφερε  στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν  έναν μεγάλο αριθμό από προστατευτικές μάσκες ( Δώρα Κωτσοπούλου Εφημερίδα Ν. Κ . Φωτογραφίες )

Σε μία νέα κίνηση στήριξης της κοινωνίας και σύμπλευσης  με τα νέα δεδομένα  λόγω πανδημίας , προέβη ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος προσφέροντας στους πιστούς που πήγαν  εκκλησιαστούν  έναν μεγάλο αριθμό από προστατευτικές μάσκες .

Οι  ενέργειες  αυτές καταδεικνύουν ότι η εκκλησία μας  συμβαδίζει με τις αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας  γεγονός που δεν  την αφήνει  ποτέ ασυγκίνητη .

ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος θεωρεί καθήκον του  τη στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών  και  πολλών ακόμη και είναι σίγουρο ότι θα προβεί σε ακόμα πιο  αξιέπαινες δράσεις στο εγγύς μέλλον καθώς  γίνετε κρίκος  στην αλυσίδα της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς για τους συνάνθρωπους μας από τον θανατηφόρο αυτό ιο που αντιμετωπίζει και η τοπική  μας κοινωνία.

                    Ας βάλουμε την μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και ας βγάλουμε την μάσκα από την ψυχή μας

 «Καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει νέες συνθήκες διαβίωσης και έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας από τον φονικό κορωνοϊό, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, αποφάσισε να διανείμει δωρεάν μάσκες στους Ενορίτες του, με σκοπό τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας και με στόχο την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οφείλουμε και είναι χρέος μας να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ασθενείς κ.λ.π.).
Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να λησμονήσουμε πως, όχι μόνο ερχόμενοι στον Ιερό Ναό, για να λειτουργηθούμε και να μεταλάβουμε των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά και σ΄ όλη μας την ζωή, είναι χρέος μας να αποβάλλουμε τις μάσκες εκείνες και τα προσωπεία, που κρύβουν την αλήθεια και τον πραγματικό μας χαρακτήρα.
Ας δεχτούμε, λοιπόν, τις μάσκες προστασίας για να διαφυλάξουμε τη δική μας υγεία, της οικογενείας μας και όλων των συνανθρώπων μας, και ας αρνηθούμε να ενδυθούμε τις μάσκες εκείνες, που βλάπτουν την ψυχική μας υγεία και τη σχέση μας με τον συνάνθρωπο και τον σταυρωθέντα Χριστό».

 

Top
Enable Notifications OK No thanks