-
Αρχική > Ελλάδα > Ιωάννινα : Μ.ΕΛΙΣΑΦ: Ανησυχώ για τα μπαρ  «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι εφαρμόζονται τα μέτρα το βράδυ» 

Ιωάννινα : Μ.ΕΛΙΣΑΦ: Ανησυχώ για τα μπαρ  «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι εφαρμόζονται τα μέτρα το βράδυ» 

 Σε πολλά ταυτόχρονα γεγονότα απέδωσε την κρίση με τον κορονοϊό στα Ιωάννινα ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. «Αρχικά έχουν σχέση με τα λίγα κρούσματα μέχρι το καλοκαίρι οποτε υπήρξε χαλάρωση.
Έχουμε μετά κυρίως κυρίως κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια, μνημόσυνα), έχουμε τα μπαρ και την εστίαση, έχουμε και τον κόσμο που ήρθε στην πόλη, φοιτητές και επισκέπτες» είπε ο κ. Ελισάφ. «Όλα αυτά μαζί έφτιαξαν μια κατάσταση που ξέφυγε» είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων χαρακτηρίζοντας «πολύ μεγάλο» αριθμό τα… 250 ενεργά κρούσματα στην πόλη.
«Αρχίζει στο σύστημα υγείας παρά ότι έχουμε κέντρο αναφοράς στο νοσοκομείο, να υπάρχει κόπωση» είπε ο κ. Ελισάφ και συμπλήρωσε «έχει πιεστεί το σύστημα των μονάδων covid και εξετάζουμε τη διεύρυνσή τους». Κάλεσε τους κατοίκους της πόλης «να κάνουμε αυτό που πρέπει τις επόμενες κρίσιμες ημέρες ώστε να αποφευχθούν τα μέτρα. Είναι η ύστατη ώρα της ατομικής ευθύνης». Ωστόσο, όπως είπε, «αν κάτι θα εντόπιζα είναι τα μπαρ. Είμαστε μια πόλη νέων με 20.000 φοιτητές σε πόλη 120.000 κατοίκων. Υπάρχει η ανεμελία της νιοτης.
Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι εφαρμόζονται τα μέτρα το βράδυ. Εκεί να επικεντρωθούν οι έλεγχοι».
protothema.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks