-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ολυμπία Τελιγιορίδου : ΕΚΤΟΣ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ολυμπία Τελιγιορίδου : ΕΚΤΟΣ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Μετά το τελεσίγραφο του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο του 2019, για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη με βαρύγδουπες δηλώσεις διατυμπάνιζαν πως θα υπάρξει σχέδιο Δίκαιης μετάβασης συνολικά για τη Δυτική Μακεδονία.

Το σχέδιο το οποίο παρουσίασε η επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή δείχνει πως οι συντάκτες του δε γνωρίζουν την περιοχή και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για ένα νέο αναπτυξιακό προγραμματισμό προς όφελος όλων. Το σχέδιο της ΝΔ ούτε για δίκαιη μετάβαση μιλάει αλλά και ούτε για όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια με τα οποία κορόιδευαν τους πολίτες το προηγούμενο διάστημα, για άλλη μία φορά η Καστοριά είναι αόρατη στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ. Το συνολικό σχέδιο για όλη τη Δυτική Μακεδονία που έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη αποδείχθηκε πολύ σύντομα ως μια ακόμη εξαπάτηση. Από τις επισκέψεις και τις συσκέψεις της επιτροπής για την Δίκαιη Μετάβαση στην Καστοριά, έμειναν μόνο οι φωτογραφίες για την προβολή των εδώ στελεχών της ΝΔ.

Το σχέδιο δείχνει πως οι εμπνευστές του δεν αντιλαμβάνονται πως η απολιγνιτοποίηση αφορά όλη την Δυτική Μακεδονία καθώς επηρεάζει το ΑΕΠ όλης  της Περιφέρειας.

Η απουσία αυτής της περιφερειακής συνείδησης στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, σε λουκέτα επιχειρήσεων και σε

Top
Enable Notifications OK No thanks