-
Αρχική > Ελλάδα > O Aη Βασίλης φέρνει εμβόλιο

O Aη Βασίλης φέρνει εμβόλιο

Μέσα σ΄όλη αυτή την καταχνιά που φέρνει ο κορωνοϊός, με τα αυξημένα κρούσματα, με το αλαλούμ με τις μάσκες και με την κόπωση που φέρνουν τα μέτρα, έψαξα, έμαθα και σας μεταφέρω τα τελευταία νέα για τα εμβόλια.

Πότε θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην αγορά και ποιοι πρώτα θα εμβολιασθούν.

το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι έτοιμα  τα εμβόλια. Προτού σας εξηγήσω γιατί, σας πληροφορώ ότι οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν θα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και γενικά όσοι δίνουν τη μάχη κατά του ιού. Θα ακολουθήσουν, σχεδόν αμέσως οι ευάλωτες ομάδες. Από πού όμως προκύπτει αυτό;

Πρώτον, από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την Pfizer (της οποίας ο CEO είναι ο ελληνικής καταγωγής Albert Bourla) αναφέρουν ότι την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (εκεί κοντά στα Χριστούγεννα)  θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα εμβόλια της εταιρίας. Δεύτερον η αμερικανική Moderna αναμένεται να έχει αναπτύξει και αυτή το εμβόλιό της μέσα τον Δεκέμβριο. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε είμαστε κοντά στο εμβόλιο.  Ισως η επίσπευση για την ασφαλή παρασκευή του να οφείλεται και στην κλιμάκωση της πανδημίας  με το δεύτερο κύμα, σε όλο τον κόσμο. Με ρεκόρ κρουσμάτων. Έως τότε όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

***

 

Top
Enable Notifications OK No thanks