-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Μήνυμα του Χρήστου Γκοσλιόπουλου  : Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας : Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας

 Μήνυμα του Χρήστου Γκοσλιόπουλου  : Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας : Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας

Την 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα Δευτέρα, στις 5 το πρωί οι Ιταλοί χτύπησαν τον Γράμμο, κατέλαβαν το φυλάκιο Χελώνα στην περιοχή Γιαννοχωρίου και ξεκίνησαν την επίθεση κατά της Ελλάδας από το Γιαννοχώρι εώς τους Κομνηνάδες. Ο λόχος προκαλύψεως Νεστορίου με διοικητή τον Λοχαγό Χρήστο Στασινόπουλο, έφτασε στο σημείο εισβολής και ανακατέλαβε το φυλάκιο τρεις φορές. Έτσι ξεκίνησε η επίθεση των Ιταλών στο μέτωπο της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι Ελλήνες το πρωί της μέρας εκείνης ξέχασαν κάθε είδους διαχωρισμό, ενώθηκαν ψυχικά, κατελήφθησαν από έναν πρωτόγνωρο πατριωτικό ενθουσιασμό και μια απίστευτη εθνική έξαρση, απώθησαν σε ελάχιστες μέρες τους εισβολείς Ιταλούς και έτσι έγραψαν το έπος του ’40.
Σήμερα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη κρίση, την εξάπλωση της πανδημίας και τις απειλές της αναθεωρητικής Τουρκίας, οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας, να σφυρηλατήσουμε τη νέα εθνική ενότητα, να ενστερνιστούμε τις αξίες του σύγχρονου πατριωτισμού και να δώσουμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τον αγώνα μας απέναντι σ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, ως έθνος και ως κοινωνία.
Χρόνια πολλά σε όλους
Με δύναμη, αισιοδοξία και υψηλό ηθικό.
(φώτο αρχείου, κατάθεση στεφάνου την 28η Οκτωβρίου 2019 στην Κορυτσά)

 

Top
Enable Notifications OK No thanks