-
Αρχική > Ελλάδα > Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονίζει με το μήνυμά του ο πατέρας του αγοριού  και δημοσιογράφος που έχασε την ζωή του

Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονίζει με το μήνυμά του ο πατέρας του αγοριού  και δημοσιογράφος που έχασε την ζωή του

Σεισμός στη Σάμο: Δυο αγγελούδια, δυο 17 χρονα παιδιά, έχασαν χθες τη ζωής τους στο σεισμό στη Σάμο. Το πληγωμένο νησί, θρηνεί για τα δυο παιδιά τον Άρη και την Κλαίρη, που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. 

Ο πατέρας του Άρη Αλέξης Κομνηνός που είναι δημοσιογράφος ράγισε καρδιές με το μήνυμά του για το χαμό του γιου του: «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαιρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου» έγραψε ο Αλέξης Κομνηνός.

Προσπάθησαν να φύγουν

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πυροσβέστης αλλά και πληροφορίες από την Σάμοτα παιδιά επέλεγαν κάποιες φορές να περάσουν από αυτό το στενό σοκάκι. Λίγο πριν το σεισμό λοιπόν, είχαν κάτσει στο σκαλοπατάκι μπροστά στην είσοδο του κτιρίου που κατέρρευσε. όταν άρχισε ο σεισμός σηκώθηκαν για να φύγουν, όμως δεν πρόλαβαν. Τα συντρίμμια τους καταπλάκωσαν.

Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.

Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια. Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα.

Οι γονείς τους τα έψαχναν απεγνωσμένα

Οι τραγικές μάνες άρχισαν να ψάχνουν τα παιδιά λίγα λεπτά μετα το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα περίμεναν στο σπίτι και άρχισαν να τα καλούν στα κινητά τους τηλέφωνα όμως μάταια.

Οι προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τα παιδιά στη ζωή ήταν υπεράνθρωπες, όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου: «Τα παιδιά ήταν και τα δυο νεκρά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα απαραίτητα, όπως ανάνηψη… Δυο νέα παιδιά, 16 χρονών, δεν ειναι πλέον μαζί μας. Είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συμβαίνει», ανέφερε.

ΕΤ

Top
Enable Notifications OK No thanks